Pattaya och Banglamung fall ökar, 81 procent av nyligen slumpmässigt testade infektioner är Omicron i området säger Chonburis bästa läkare

Chonburi –

19 procent av de slumpmässigt testade senaste Covid-19-infektionerna kommer från "Omicron-varianten" i Pattaya och Banglamung, efter att ha hittats från tester på bekräftade Covid-XNUMX-fall i området, enligt Chonburis bästa folkhälsoläkare.

Chonburi Provincial Public Health biträdande direktör doktor Wichai Tanasophon talade med den associerade thailändska pressen i morse, den 2 januari 2022, angående snabbt stigande Covid-19-siffror i Banglamung och Pattaya och uttalade följande: "Många bekräftade Covid -19-fall hittades i Banglamung nyligen. Sedan den 22 decembernd infektionsfrekvensen har snabbt ökat och fortsätter att öka.”

"Vi har genomfört regelbundna proaktiva tester i populära områden i Pattaya där många människor samlas, såsom Tree Town Market och platser i närheten. Några bekräftade fall i Tree Town gav också en historia av att besöka Pattaya Walking Street och andra områden som är populära för turister och lokalbefolkningen.” Dr Wichai förklarade.

"Sextiofyra av 79 fall hittades med Covid-19 Omicron-varianten från slumpmässiga tester på nyligen bekräftade Covid-19-fall. Detta innebär att mer än 80 procent av Covid-19 Omicron-variantinfektionerna hittades från de senaste proverna och håller snabbt på att bli en framträdande stam i Banglamung- och Pattaya-området, vilket också förklarar varför fallen har ökat så kraftigt i området." Dr Wichai tillade.

"Banglamung har många aktiviteter som är i riskzonen för snabbt ökande infektioner som vissa restauranger som säljer alkohol med många kunder, särskilt yngre kunder som är väldigt socialt rörliga och besöker många platser på en enda natt. Dessa restauranger öppnar på samma sätt som nöjesställen och "verkar" inte vara platser inriktade på restauranger, oavsett licensstatus." Dr Wichai uppgav.

"Vi har (se nedan) släppte nya beställningar för alla restauranger, särskilt som säljer alkohol, kring krav på snabba Covid-19-tester för personal OCH kunder sent i går kväll. Dessa måste följas eller en lokal måste stängas tills/om reglerna lättas.” Dr. Wichai tillade och hänvisade till de nya Chonburi-beställningarna länkade längst ner i denna artikel.

"Vi är djupt oroade över det snabbt ökande antalet fall i Pattaya och Banglamung. Ja, nästan alla av dem är mycket milda eller asymtomatiska och drabbar främst unga, friska människor. Många av dem är helt vaccinerade. Men vi vill göra allt vi kan för att "bromsa spridningen" för att skydda våra sjukhus, skydda de utsatta och vårt sjukvårdssystem. Vi har redan problem på grund av det kraftigt ökande antalet patienter som hittar sjukhus (karantäncentra) för dem.” Dr Wichai avslutade.

TPN-media noterar att de flesta av Omicron-patienterna som har pratat med våra reportrar såväl som Dr Wichai noterade att de senaste patienterna, på grund av oro för överföringsförmåga, har skickats till karantänsjukhus eller liknande platser, oavsett deras hälsotillstånd eller vaccination status. Även om självisolering ibland erbjuds, enligt Dr Wichai, lever många av de smittade i flera generationer eller stora familjer/gruppmiljöer, och det är viktigt att isolera dem.

Dr. Wichai rekommenderade också att alla som nyligen har besökt ställen som säljer alkohol och var trångt utför flera snabba antigentester på sig själva och isolerar sig själv tills resultaten är tillgängliga i minst fem dagar. Om man är positiv uppmuntrade han dem att kontakta Folkhälsodepartementet och inte försöka, som han kallade det, gömma sig för tjänstemän och säga att de bara ville hjälpa till.

Referensartiklar:

THan Chonburi Department of Public Health meddelade 442 nya och bekräftade fall av Covid-19 idag med ett nytt dödsfall, den 2 januari 2022.

Officiellt rapporterade fall hittade på restauranger som säljer alkohol i Pattaya och Banglamung, 14 fall

Chonburi, ledd av Banglamung med över 300, tillkännager 442 nya och bekräftade fall av Covid-19 och ett nytt dödsfall

Chonburi-guvernören släppte en ny order sent i går kväll strax före midnatt specifikt för mat- och dryckesföretag, särskilt de som säljer alkohol i Pattaya, Nongprue och Banglamung.

Chonburi-guvernören släpper uppdaterade beställningar sent på kvällen kring Covid-19 och mat- och dryckesställen

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.