Norsk man lämnar in klagomål till Sattahip-polisen mot sin kambodjanska "flickvän" efter att ha blivit lurad för nästan 200,000 XNUMX baht för falska äktenskapslöften

Chonburi –

En norsk medborgare, 55, lämnade in ett klagomål till utredare på Sattahip polisstation i Chonburi mot sin kambodjanska "flickvän" som enligt uppgift lurat honom på nästan 200,000 XNUMX baht och hävdade att hon tog hans pengar för att ordna dokument för äktenskap på den norska ambassaden.

Mannen, vars fullständiga namn har undanhållits och endast kommer att kallas Kyrie, berättade för Sattahip-tjänstemän att han träffade sin flickvän, Sreem-mom, som är kambodjanska men arbetade och bodde i Chonburi, för första gången personligen i Bang Saray Subdistrict i slutet av 2019 efter att ha börjat bygga en relation på sociala medieplattformar tidigare.

De inledde ett romantiskt förhållande efteråt och lovade att gifta sig i Norge. Han flög sedan tillbaka till sitt hemland i början av 2020, men Covid-19 Coronaviruset hade börjat sprida sig över hela världen, vilket gjorde att han inte kunde flyga tillbaka till Thailand. Så båda var tvungna att inleda ett långdistansförhållande via videosamtal i nästan två år.

Under den tiden skulle Sreem-mamma enligt uppgift säga åt honom att överföra pengar för att hjälpa henne, totalt cirka 1,000 XNUMX baht för varje gång de ringde, hävdade att pengarna skulle användas för att ordna äktenskapshandlingar på Norges ambassad. Det totala beloppet var nästan 200,000 XNUMX baht, enligt hans uttalande.

Förra månaden, december 2021, lyckades Kyrie äntligen återvända till Thailand efter nästan två år genom Test and Go-programmet (som sedan dess har stängts av på grund av Omicron Covid-19-varianten) och enligt uppgift bad henne att träffa honom på Bang Saray Beach där de träffades första gången, där hon verkade hålla med...men hon dök inte upp. Han fick senare reda på att Sreem-mom arbetade som assisterande kock på en restaurang i Bang Saray Subdistrict och nu påstås ha haft ett romantiskt förhållande med en annan utlänning. När hon blev tillfrågad om äktenskapslöften och alla pengar han överförde, vägrade hon enligt uppgift att prata med honom och ignorerade honom.

Det manliga offret bestämde sig då för att anmäla händelsen till relevanta poliser och anlita en advokat. Hans advokat, Prateep Nakbangkerd, berättade för lokala medier att inlämnande av sådana klagomål kan ge rättvisa och kan vara en fallstudie för utlänningar som bor i Thailand som blir lurade och ljuga för.

Fallet, enligt Sattahip-tjänstemän, kommer att utredas och behandlas genom det thailändska rättssystemet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.