Läsare Talkback-resultat: Vad oroar dig mer i Thailand, att få Covid-19 eller eventuell tvångs sjukhus/hotellkarantän?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Vad oroar dig mer i Thailand, att få Covid-19 eller eventuellt tvångs sjukhus/hotellkarantän?

Kontexten bakom denna fråga var:

En av våra mest populära frågor är VAD HÄNDER OM JAG TESTAR POSITIVT OCH DET ÄR OFFICIELLT RAPPORTERAD, till exempel vid en Covid-19-screeningpunkt för att komma in på exempelvis Treetown-marknaden. Även om svaret kan variera beroende på vissa faktorer, kommer du i allmänhet att föras via ambulans till ett sjukhus eller vårdcentral, testas igen, och om det är positivt kommer du att bedömas baserat på flera faktorer som hälsa, ålder, riskstatus, redan existerande tillstånd, vaccinationsstatus, symtom, försäkring etc. Vid den tidpunkten kommer du i allmänhet att skickas till antingen ett sjukhus, sjukhus (ett karantäncenter/hotell), isoleringscenter, fältsjukhus, eller om du har MYCKET tur givet självisolering . (Sällsynt på grund av Omicron i Chonburi.) Detta sker, om du inte är thailändsk medborgare, på din eller din försäkrings bekostnad. Antalet dagar kan också variera beroende på vissa faktorer, men är vanligtvis runt 10-14.

  Detta har skapat en hel del oro på nätet, så vi vill veta ... är du mer rädd för att fånga Covid eller för regeringens politik?

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte publicera allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och kanske inte återspeglar TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=-=-=-=-==-=

Pete SI har dubbelvaccinerats med Pfizer för många månader sedan och trots att jag fyller 70 i år så skrämmer Omicron-varianten mig inte alls. Det sprider sig som en löpeld men det verkar inte öka antalet sjukhusvistelser särskilt mycket. Det betyder att symtomen är mildare och de har redan bevisat att det gör väldigt lite skada på lungorna, till skillnad från Alpha- och Delta-varianterna tidigare. Enligt min åsikt är Omicron den mest effektiva vägen till flockimmunitet för hela världen. Vem skulle införa låsningar och reserestriktioner för en sjukdom där symptomen inte verkar vara värre än förkylningen? Fler människor kommer att dö av den ekonomiska tragedin av nedstängningarna än vad som kommer från Omicron. Men att fastna på ett sjukhus i 2 veckor och inte kunna ta hand om min familj och leva mitt "nya normala" liv skrämmer mig i helvete.

-=-=-=-=-=-==-

Roy G-Pay-planer till överkomliga priser bör implementeras för att ta hänsyn till fenomenala sjukhuskostnader som ådras av pensionärer som inte kan säkra tillräcklig försäkring

-=-=-=-=-==-=-

Dennis OJ känner ingen som säger att de är rädda för att fånga Covid. Diskussionerna kretsar alla kring de svårigheter som ålagts av onödiga restriktioner, pappersarbete, böter för ingen mask, utgifter och byråkratiska ringar att hoppa igenom. Och rädslan för påtvingad sjukhusvistelse eller karantän. Lägg till det de ekonomiska svårigheterna orsakade av att regeringar stänger företag och flygbolag som tar dubbelt betalt på grund av färre rutter och passagerare. Pandemin är nu en heltäckande röra. Jag har haft Covid i april 2020, och även om det var läskigt och VÄLDIGT obehagligt att inte andas, är Omicron en mycket mildare version. ÖPPNA VÄRLDEN. Det finns redan i ALLA länder och att försöka blockera några HELT vaccinerade samtidigt som man släpper in Hundratusentals illegala är dårskap. USA har 200,000 50,000 i månaden, Thailand har XNUMX XNUMX per månad. Var är förståndet?

-=-=-==-=-

Graeme-Jag är 71. Dubbla med Astra Zeneca och en booster av Pfizer. Jag kom till Thailand först den 21 december, och ja, det här oroar mig, att jag kan bli inlåst på något slags sjukhus/sjukhus, jag är säker på att många fler resenärer kommer att ompröva sina resplaner nu
Jag börjar ångra att jag kom hit.
Om jag skulle testa positivt i mitt hemland begär de bara självisolering då de inte anser att den nya varianten är lika farlig som tidigare mutationer.

-=-=-=-=-=-

Namn undanhålls genom begäran-

Det största problemet är att bli lurad av hotell/regering/polis etc. om vem som helst? gav dig ett val att gå till sjukhuset eller ett hotell eller självisolering på din egen plats. Jag tror att de flesta skulle välja det senare, det andra valet ett sjukhus, slutligen ett SHA+ hotell om du inte är en mycket rik person (vissa är) Covid-försäkring är obligatorisk Jag har fått höra att den bara täcker dig om du är inlagd på sjukhus, och därför hänvisas folk till hotell?
De senaste rapporterna jag har sett säger att SHA+-hotell tjänar på detta på grund av brist på kunder som anländer främst på grund av besväret med att ta sig dit i första hand, jag är datorvan och har många äldre vänner som ber om hjälp när de bara har en telefon att använda men du kommer att behöva åtminstone en skrivarskanner för de myriader av papper som måste visas för en mängd olika personal på vägen, jag förleds också att tro att bokning på ett SHA+-hotell ska skicka en personlig en-personstaxi var, men jag känner till många som alla skulle sätta sig i en minibuss till Bangkok och vägrade lämna individer strandsatta i upp till 8 timmar tills deras taxi anlände precis som min vän som anlände och förväntade sig en soloresa till Pattaya när det faktiskt var tre plus föraren.
-=-=-=-=-=-=-=
Robert O-Fake/osäkra kvalitetstester, falska resultat, korrupt system, ingen regress, svagt rättssystem, dåliga medborgerliga rättigheter, språkbarriär, för många okända...inte värt besväret just nu.
-=-=-==-=-=–=
Michael NI tror att jag kommer att vara i minoritet, men Covid. Jag är 80, handikappad och immunförsvagad. "Mild" eller inte, Omicron kan döda mig och jag är allvarligt bekymrad över Omicron. Jag har inget intresse av mer sjukdom eller död och föredrar att ha många år framför mig om det är möjligt. Jag skyddar för närvarande på grund av all covid i Banglamung och kommer att fortsätta att göra det. Ja, jag är helt vaccinerad men jag är fortfarande djupt oroad. För några år sedan hade jag den "vanliga" influensan som på grund av mina tidigare hälsoproblem nästan tog mitt liv, så ja, Covid är ett allvarligt problem, och ja, mitt liv är också viktigt.
-=-==-=-=-=-
George S-Tvingad karantän när jag förmodligen inte är så sjuk och bara kunde stanna hemma.
-=-=-=-=-=-=-=
Rod B-Bedragandet tvingade sjukhusinläggning och hotellkarantän. Helt enkelt designad för att pressa pengar.
-=-=-=-==-=-=-
Melissa M-Hospitel karantän. Jag skulle klara mig bra hemma men jag kan inte ens föreställa mig att sova under de där hemska förhållandena eller äta garagemat i veckan. Hårt pass! Det är därför hälften av de som testar positivt inte berättar för någon och bara stannar hemma.
-=-=-=-=-==–=-
Bartie F-
Har redan haft det. Var till och med mindre än förkyld.
Att fastna i karantän för en sniffa när ALLA ändå ska få det är bara idiot.
-=-=-=-=-=–=
TJ-Covid. Men jag är handikappad och har många hälsoproblem. Jag ber inte om att "låsa" alla andra på grund av mig, och jag kan skydda mig själv, men Covid oroar mig djupt.
-=-=-=-=-=-=-
Phil T-Ingen rädsla alls för covid. Jag har uthärdat karantän redan i december 2020, så det finns inget sätt att jag vill ha en upprepning av den upplevelsen eller kostnaden! I vilket fall som helst, det förblir löjligt att fortsätta testa människor, särskilt de som redan är påkörda! "Du kan fortfarande få det och skicka det vidare" hör jag tvivlarna gråta! Om det är så, som det verkar vara fallet, är jabbarna uppenbarligen värdelösa!
–=-=-=-=-=-
Sergio G-Det är en försäkringsbluff. Massor av människor som flyger in för test & go. Uppenbarligen hade de alla negativa PCR-tester innan de gick ombord på planet men testade mystiskt positivt vid ankomsten...

Det var det för den här veckan! Håll utkik efter ännu en läsar-talkback VÄLDIGT snart! Vi uppskattar ALLAS feedback och tankar! Om du inte fick chansen att svara, berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/