Soi Dog Foundation kommer till undsättning av döende hundar i olagligt Surat Thani skydd

Surat Thani-

Ett olagligt skydd i Surat Thani har framgångsrikt stängts ner och 17 gatuhundar räddades av Soi Dog Foundation efter att rapporter mottagits om svåra förhållanden och allvarlig vanvård. 

Skyddet uppgavs ha byggts av en lokal markägare för att rymma hundarna som hade bott på ett område av hans mark där byggnadsarbeten skulle påbörjas. Den provisoriska anläggningen var dåligt underhållen, och hundarna fick lida i åratal med lite mänsklig inblandning eller omsorg.

Soi Dog-personal som gick för att inspektera skyddet beskrev ett trångt och smutsigt utrymme, med avföring som täckte golvet och ingen mat eller sötvatten tillgängligt. Hundarna var extremt undernärda, angripna av fästingar och loppor och led av kroniska hudinfektioner samt andra medicinska tillstånd som lämnats obehandlade.

Arrangemang vidtogs omedelbart för att sex av hundarna – de som är i störst behov – skulle transporteras till Soi Dog-hemmet i Phuket för akut behandling. Tyvärr dukade en av för sjukdom och gick bort på vägen. De återstående 11 transporterades under veckorna som följde, med planer på plats för deras vård på härbärget under tiden. De är nu alla säkra på Soi Dog och får behandling för en rad olika åkommor, inklusive valpsjuka och fästingburna sjukdomar.

Soi Dog anmälde skyddet till Department of Livestock Developments Animal Welfare Division, och ett juridiskt avtal upprättades som säger att det kommer att stängas ner permanent och att byns gatuhundspopulation hanteras på ett mer humant och hållbart sätt genom CNVR (Catch, Neuter) , vaccinera, returnera). Till stöd för detta har ett av Soi Dogs nio mobila team kastrerat och vaccinerat alla hundar i byn med omnejd.

"Dessa hundar var inga problemhundar och visade inget aggressivt beteende", förklarade Soi Dogs Community Relations Manager Sakdapol Thongjan. ”Att samla dem i ett trångt utrymme utan vård är en djurplågeri och bristande kunskap om hur man tar hand om sjuka eller skadade djur har gjort att de lider. Infektionssjukdomar kan spridas under sådana ohälsosamma förhållanden.”

Soi Dog har länge varnat för okontrollerat skydd av herrelösa hundar. För bara några månader sedan hjälpte stiftelsen till att hejda ett utbrott av valpsjuka på Koh Kood som härrörde från ett statligt skydd och snabbt svepte över öns gatuhundspopulation och dödade över 60 % av hundarna på "härbärget" och många andra över hela ön. ö.

"Kort sagt, skydd är inte en långsiktig lösning," tillade Sakdapol.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/