Thailand tillkännager första kända dödsfall från Omicron Covid-19-variant, 86-årig sängliggande patient med hälsotillstånd

FOTO: Workpoint News

Nationella -

Thailand rapporterade det första kända dödsfallet av en Omicron-infektion från den södra provinsen Songkhla igår, den 16 januari.

Enligt Songkhla Provincial Public Health Office var dödsfallet en 86-årig sängliggande kvinna som registrerades med ett hälsotillstånd av Alzheimers. Hon har redan fått två doser Pfizer, enligt hennes vaccinationsregister.

Patienten har enligt uppgift visat sig vara positiv med ett ATK-test (Rapid antigen) den 6 januari, möjligen infekterad från hennes barnbarn som tidigare upptäckts infekterad med Omicron-varianten efter att ha återvänt från Phuket. Hon förflyttades och isolerades på Hat Yais sjukhus.

Hennes RT-PCR-test bekräftade också positivt för viruset den 7. Hennes hälsotillstånd förvärrades med svår lunginflammation och dödförklarades så småningom den 12 januari, samtidigt som hennes virus bekräftades som Omicron-varianten.

Fallet markerar det första kända dödsfallet för en Omicron-infekterad patient från en lokal överföring i Thailand. TPN media noterar att INTE varje enskilt fall av Covid-19 i landet sekvenseras individuellt för att identifiera varianten.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.