Läsare Talkback-resultat: Har du haft Covid-19 personligen? Hur var upplevelsen för dig?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Har du haft Covid-19 personligen? Hur var upplevelsen för dig?

Kontexten bakom denna fråga var:

Många människors Covid-19-upplevelser verkar skilja sig åt, baserat på en mängd olika faktorer. Vi vill gärna höra från våra läsare som vill dela med sig av sina erfarenheter. Dessutom några underfrågor om det gäller:

-Om du hade det i Thailand, var du tvungen att gå till en karantän? Hur var denna upplevelse?

-När fick du det? Hade du någon aning om varianten?

-Hur var dina symtom? Hur länge varade de?

- Stötte du på någon partiskhet, stigmatisering eller faktorer relaterade till att ha Covid som inte har något med symtom att göra?

-Om det är bekvämt kan lägga till vaccinationsstatus, ålder, hälsotillstånd bidra till att ge en bättre bild.

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte publicera allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och kanske inte återspeglar TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=-=-=-=-=-=-=-=

-Somchai-Jag hade covid för ett år sedan, det var inte så allvarligt som influensa utan varade mycket längre, i 2 veckor, medan influensan vanligtvis är borta inom en vecka.

De enda symptomen var hosta, aptitlöshet och permanent mild feber.

Återhämtningen var omedelbar, utan någon gradvis förbättring, den var bara borta nästa morgon.

Jag tog vitamin D, zink och Azythromicin för att förhindra bakteriell infektion, eftersom det är en av huvudorsakerna till allvarliga komplikationer.

Det som är bra är att jag lyckades gå ner 3-4 kilo under dessa 2 veckor.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Hammare-

Som svar på din begäran om att ha Covid i Thailand är mina erfarenheter följande:
1. Jag testade positivt på juldagen med ett antigentestkit
2. Det enda symptom jag hade var halsont i ca 1 dygn. Jag hade ingen feber, huvudvärk, värk i kroppen, förlust av smak/lukt och inga andningssvårigheter.
3. Jag satt i karantän i 7 dagar i mitt rum, fick mat levererad och tog generösa mängder vitamin C, D och zink
4. Jag testade varje dag och efter dag 5 testade jag negativt. Jag fortsatte att stanna i karantän i ytterligare 2 dagar och testade negativt de dagarna också. Dag 8 testade jag igen negativt och lämnade mig själv i karantänstatus. Jag har nu testat varannan dag och jag har alltid testat negativt.
5. Jag har ingen aning om vilken stam av viruset jag hade, men baserat på mina milda symtom tror jag att det var Omicron.
6. Jag är en man som är 73 år och jag anser mig vara frisk baserat på min ålder, med den enda medicinen jag tar är blodförtunnande och vissa HBP-mediciner.
7. Jag blev helvaccinerad med Moderna i USA i juli.
-==-=-=-=-=-=-=-=–
Jenifer D-
 Jag hade Corona långt tillbaka i slutet av mars 2020, ganska tidigt i spelet! Naturligtvis fanns det inga vaccinationer då; även om jag bodde i Thailand i 8 1/2 år, lämnade jag mitten av 2018.
       De 2 veckorna var några av de värsta tänkbara, med full skala av symtom- varje ben i min kropp gjorde ont, som influensa på steroider minus magbesvär, konstant torr hosta & smärta i lungorna, etc, etc etc! Både min rumskamrat och jag hade det, vi sov båda 16-20 timmar om dagen och kände att vi blev påkörda av en cementbil de få timmarna vi var vakna...
        En vecka in i det stekte jag vitlök & chilis i vårt lilla kök och kunde varken lukta eller smaka på dem, det var då jag utom tvivel visste att det var Covid! Uppenbarligen var det 1:a varianten!
         Vid den tiden var jag bara blyg för min 64-årsdag; lyckligtvis hade jag inga andra samsjukligheter som fetma, diabetes, etc, så det behövdes inte sjukhusvård...
        Jag hade turen, men det var ingen picknick, och jag skulle inte önska min värsta fiende detta! De som förnekar det, det ÄR på riktigt- men de ljuger om ursprungsberättelsen; det kom från Wuhan Lab (det var ett utmärkt, flitigt efterforskat Vanity Fair-stycke på det för flera månader sedan som jag gärna skulle vidarebefordra) – allt vi inte vet är att det var en olycka eller (vard om olycksbådande musik) var det med mening? Kanske har detta virus ersatt de senaste 2 vanliga influensasäsongerna?!?!?!?
         Låt oss hoppas att den nya omicron-varianten eftersom den är mer smittsam men mindre allvarlig/dödlig, är den variant som äntligen låter flockimmunitet byggas upp...
–=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Gene W-
Fick den först i mitten av december 2019 från Thailand som gick genom Kina och återvände till USA i november. Jag trodde först att det var vanlig influensa. Började som en lätt hosta. Sedan kom jag till en punkt där jag var tvungen att hålla mina konversationer så lite som möjligt. För efter att ha pratat lite kunde jag inte sluta hosta. Jag kunde inte andas. Tills jag inte kunde andas på natten. Jag var tvungen att sova upprätt i 4 nätter för att försöka somna. Trängseln var så dålig och ville inte komma ut. Jag tog hostmedicin och receptfria Mucinex. Jag visste att jag var tvungen att göra små promenader för att bryta upp trängseln i bröstet. Det roliga först efter 6 dagars plågsamt helvete lämnade det plötsligt. En månad senare i januari 2020 förklarade de att det var en epidemi. Har aldrig tagit testet eller så. Men jag vet att det var det. Har aldrig haft något liknande förut. Trodde aldrig att det var något annorlunda än den vanliga influensan men mycket värre. Så jag gick aldrig till doktorn.
Det nya året fick jag den nyaste. Började med att det kliade i halsen. Då ont. Feber. Lätt hosta. Trött. Stannade 10 dagar i självkarantän och det är nästan klart nu. Har aldrig haft andningsproblem som den andra. Men hade feber i 3 nätter. Du tror att det är över men det fanns 3 etapper. Jag fick 2 vacciner tillbaka i USA. Men fick aldrig boostern. Ärligt talat så tror jag inte att boostern skulle ha gjort någonting.
Alla som håller ut vaccinerna. Delar av mig säger att de är smarta. För i slutet av denna epidemi tror jag att det bara kommer att finnas ett skott för covid. Inte de 1 3 4 5 6 eller fler vi är tillsagda att ta.
Hur som helst, detta är min åsikt. Jag är vid medelhälsan. Lite överviktig och inte i fitness. Försök att äta rätt. En liten promenad hit och dit. Rök eller drick inte. Högt kolesterol Lite och mitt blodtryck är lite högt
-=-=-=-==-===-=-
Mikey Jag-Japp. Jag hade det nyligen när alla andra gjorde det här i Pattaya. Hade klåda i halsen och var lite trångt. Lite trött. Mina baksmälla de senaste åren är tio gånger värre och jag ljuger inte. Detta var ett mycket mindre problem än influensa eller en kraftig förkylning. Det var dock troligen Omicron. Jag är vaccinerad, dubbel, AZ.
-=-=-=-=-=-=-=-=-
Tim-Enligt läkarna som jag tror lurade mig för försäkringspengar gjorde jag. Symtomfri, men de påstod att jag behövde varenda piller och röntgen och test i boken när jag testade positivt på test och gå. IMO är det en fullständig bluff. Ja, det är ett riktigt virus. Däremot försöker sjukhus aktivt att lura folk på det IMO.
-=-=-=-=-=-=-=-=-
AC-Min bortgångne man gjorde det, och det var Alpha jag tror 2020. Tyvärr gick han bort. Detta var före vaccinationer och han var vid dålig hälsa, överviktig och över 65 med flera andra problem. Däremot ser jag ofta kommentarer på er media och andra som "avfärdar" personer som honom och det är kränkande. Han var en riktig person och oavsett hälsoproblem förtjänade han inte att gå. Tack för denna talkback.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Ryan R-Japp. Testade positivt runt nyår här i Pattaya, fick det förmodligen från barer. Det var ungefär lika illa som att sticka i tån. Förlåt, bara att vara ärlig. Jag är 29, frisk, ovaccinerad, inga tidigare hälsoproblem.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Neil M-Ja, det var en väldigt dålig influensa för mig. Jag hade två doser av Pfizer och hade vad jag trodde var delta förra året. Jag var trött på att gå från toaletten till min säng och tappade aptiten, dock inga problem med lukt eller smak. Jag sov ungefär 16 timmar om dagen i två veckor. Jag är 71 och överviktig men har inga långvariga hälsoproblem. Jag återhämtade mig på ett sjukhus och tackade dem för medicinen och vården.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Det var det för den här veckan! Håll utkik efter ännu en läsar-talkback VÄLDIGT snart! Vi uppskattar ALLAS feedback och tankar! Om du inte fick chansen att svara, berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/