Den betydande styrande partiets medlem Thammanat Prompow och parlamentsledamöter avsattes från Palang Pracharat-partiet

Bangkok -

Generalsekreterare Thammanat Prompow och ytterligare 21 parlamentsledamöter från Palang Pracharat-partiet har avsatts från premiärminister Prayut Chan-O'Chas styrande parti, efter partiets verkställande medlemsmöte onsdagen den 19 januari.

Den tidigare biträdande jordbruksministern, som en gång beskrev sig själv som det styrande partiets "huvudpulsåder" tillsammans med de parlamentsledamöter som enligt uppgift var under hans kontroll, tvingades lämna partiet på grund av, som lokala medier rapporterade, interna politiska konflikter med andra stora partimedlemmar.

Partibeslutet uppmärksammades i går kväll med kommentarer som nämnde det första meddelandet om möjliga interna konflikter när Thammanat tidigare anklagades för att ha försökt avsätta premiärministern under en misstroendevotumsdebatt i parlamentet i september 2021.

Även om avstängningen omedelbart inte sattes i kraft, skrev Thammanat redan efter partiets beslut att han var tacksam för allmänhetens stöd och humoristiskt sa "Vilket parti ska jag gå för?"

Thammanat har länge varit en kontroversiell figur i den thailändska regeringen, mycket av det härleds till detta.

FOTO: Naewna

Samtidigt tillkännagav Thailand ett nytt politiskt parti "Building Thailand's Future" (bokstavlig titel), grundat av tidigare Palang Pracharat Partys medlemmar Sontirat Sontijirawong och Uttama Savanayana.

Partiet bildades av erfarna politiker och akademiker och öppnade för nya generationer och tänkare att hjälpa till att föra landet framåt i många aspekter, enligt deras uttalande under konferensen i går.

"Vi, Building Thailands Future, kommer inte att gå för det extrema. Vi är inte extremt höger eller vänster. Vi kommer inte att fuska och förråda nationen. Vi anmäler oss frivilligt för att vara ett annat alternativ för thailändare. Vi skulle vilja bjuda in alla att tillsammans skapa Thailands framtid.”

Partiet kommer sannolikt att ansluta sig till den thailändska politiska rörelsen i det kommande valet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.