Chonburi myndigheter godkänner förlängning av drickstiden på kvalificerade matställen till 11:00.

Chonburi –

Chonburi och ytterligare sju turistpilotprovinser har godkänt förlängningen av drickstiden på kvalificerade matställen från 9:00. till 11:00, träder i kraft måndagen den 24 januari.

Enligt tillkännagivandet skulle restauranger, matställen, mathallar, gatumat, restauranger på hotell och andra mat- och dryckesställen i provinsen som har kvalificerats enligt SHA+ (Safety and Health Certification) eller Thai Stop Covid 2 Plus tillåtas att servera alkoholhaltiga drycker till 11:00, med start imorgon.

Chonburi "restauranger"-operatörer eller entreprenörer är också ansvariga för att tillhandahålla ATK (Rapid antigen Covid-19) testkit för kunder att testa innan de går in på "restauranger" eller så måste kunderna tillhandahålla negativa resultat av Covid-19-testet 72 timmar innan de använder tjänsten. Denna regel riktar sig i första hand till lokaler som tidigare var nöjesställen som tillfälligt blivit ”restauranger” med ovanstående certifieringar och lokaler där fokus är alkohol framför mat. Personal ska även testas dagligen, tills vidare.

Nöjesställen, inklusive barer, pubar, nattklubbar, gogos, karaokelounger och andra liknande verksamheter, förblir lagligt stängda tills vidare. Endast modifierade restauranger med ovanstående certifieringar som är godkända av myndigheterna får drivas.

Om det skulle visa sig att några platser bryter mot något av ovanstående, skulle de beordras tillfälligt stängda av den provinsiella smittsamma kommittén.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.