Thailand och Saudiarabien är överens om att återupprätta diplomatiska förbindelser

Nationella -

Thailand och Saudiarabien kom ömsesidigt överens om att återupprätta en diplomatisk relation och inleda en ny era av bilaterala förbindelser, uppgav Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Ch i ett officiellt tillkännagivande efter ett artighetssamtal till Hans Kungliga Höghet Prins Mohammed bin Salman i Saudiarabien.

Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha gjorde ett officiellt besök i Saudiarabien tisdagen den 25 januari och en uppmaning till landets kronprins och vice premiärminister för första gången på mer än 30 år att skärpa de bilaterala förbindelserna mellan två länder, enligt Thai Government House.

Prayut avslöjade för den thailändska allmänheten efter mötet att Thailand och Saudiarabien har diskuterat hur man kan återuppta en diplomatisk relation. De skulle till en början utse ambassadörer och etablera en mekanism för att återuppliva och fortsätta bilaterala samarbeten inom olika aspekter, såsom handel, investeringar, hållbar mat, folkhälsa och turism samt samarbete inom nya områden, såsom miljö, förnybar energi, digital teknik och cybersäkerhet.

Dessutom kom båda också överens om att samarbeta och stödja varandra vid multilaterala toppmöten som Organisationen för islamiskt samarbete (OIC), ASEAN, samarbetsrådet för arabstaterna i viken, (GCC), samt Thailands värd för APEC det här året.

Premiärministern fortsatte att återupprättandet av relationen skulle underlätta resor mellan folken i de två länderna, inklusive fler handels- och investeringsmöjligheter, och tillåta fler saudiska resenärer och affärsmän att besöka Thailand, vilket kommer att bidra till att stärka Thailands energisäkerhet och kommer att generera kl. minst 5 miljarder baht i den inhemska ekonomin.

Han avslutade: "Innan jag återvände till Thailand hade jag möjlighet att träffa och fråga om det thailändska folkets och samhällets välbefinnande i Saudiarabien. Vi försäkrade alla thailändska medborgare att den thailändska regeringen skulle ta väl hand om det thailändska folket i Saudiarabien, som vi alltid hade gjort förut.”

"Slutligen skulle jag vilja gratulera början på en ny era av thai-saudiarabiska diplomatiska relationer. Detta skulle utan tvekan ge ömsesidiga fördelar för thailändska och saudiska medborgare.”

Foto med tillstånd: Thai Government House

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.