Thailand vecka i granskning: Thai-Saudi-relationer återupprättade, Cannabis Act-utkast föreslagits för rådet, och mer

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, den 24:e till den 30:e januari, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordningsföljd efter publiceringsdatum.

1. Thailand och Saudiarabien är överens om att återupprätta diplomatiska förbindelser

Den frusna relationen mellan båda länderna har nu återupprättats förra veckan för första gången på mer än 30 år i premiärminister Prayut Chan-O'Chas regering. Efter att ha träffat Saudiarabiens kronprins gjorde premiärministern ett uttalande online att båda skulle återuppta en diplomatisk relation, till en början genom att etablera mekanismer i flera bilaterala aspekter. Restaureringen ansågs underlätta resor mellan folken i de två länderna och skapa fler affärsmöjligheter i Thailand.

Thailand och Saudiarabien är överens om att återupprätta diplomatiska förbindelser

2. Thailands utkast till cannabislag föreslagits för representanthuset för laggodkännande

Implementeringen av cannabislagen i Thailand kommer sannolikt att bli lag inom en snar framtid eftersom många statliga myndigheter hade godkänt lagen i princip och visat sitt fulla stöd för legaliseringen av vissa delar av växterna. Lagen föreslås nu för representanthuset för behandling.

Thailands utkast till cannabislag föreslås för representanthuset för laggodkännande i dag

3. Royal Thai Navy genomför flygplansundersökningar för att observera och hjälpa till med råoljeutsläpp i Rayong i går

Råoljeutsläppet från Star Petroleum Refining Company (SPRC) hade väckt allmänhetens uppmärksamhet och kritik under hela veckan. Företaget hävdade att läckan började på en flytbrygga på tisdagskvällen runt 9:00 och slutade så småningom på onsdagsmorgonen. Utsläppet har dock nu spridit sig brett i havet och har nu sköljt iland på Rayongs naturliga strandattraktioner. Myndigheterna fortsatte att sanera utsläppet men kunde inte säga när borttagningsprocessen skulle vara slutförd.

Royal Thai Navy genomför flygplansundersökningar för att observera och hjälpa till med råoljeutsläpp i Rayong igår

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Psst...vill du se mer? Kolla in vår TikTok här

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.