Phichits lokala kyrkogård är värd för "Ghost Movie Night"-evenemanget för hundratals avlidna människor på kinesiska nyåret

Phichit –

Phichits provinsiella stiftelse stod värd för en mycket speciell filmkväll i går kväll, den 1 februari, kinesiska nyåret, på Phichit Samakkhi Foundation-kyrkogården i Mueng-distriktet, och bjöd in en begränsad del av allmänheten att delta och njuta av tre filmer under de omgivande 330 gravarna och, vad arrangörerna sa, skulle vara hundratals spöktittare också.

Evenemanget arrangerades under 57 år i rad på natten till det kinesiska nyåret, enligt lokala medier, efter en gammal kinesisk-thailändsk tro som säger att portarna till himlen kommer att öppnas denna dag för själar att träffa sina barn och ta emot meriter de hade gjort i offerceremonin på nyåret.

Anusit Limsiriwong, vicepresident för Phichit Samakkhi Foundation, berättade för reportrar att stiftelsen hade organiserat firandet av det kinesiska nyåret klockan 5:00. igår innan han var värd för filmkvällen. Det bjöds på traditionella kinesiska uppträdanden, ett komplett extranummer och en fyrverkerishow för de lokala skyddsandarna på kyrkogården.

"Tre filmer, både thailändska och kinesiska klassiska filmer, skulle visas klockan 6:30. att hedra den avlidne i alla 330 gravar att njuta av. De som var intresserade bland de levande var också välkomna att vara med.” avslutade Anusit.

TPN noterar att denna unika tradition också har ägt rum i andra delar av Thailand, inklusive Chonburi som vi täckte här (Klicka nedan):

Chonburi-invånare visar filmer för över tusen "spöken" på den lokala kyrkogården för att göra meriter

Foto med tillstånd: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.