Tågtjänstemän dödades vid järnvägsövergång under passagerartågkollision med släpvagn i Udon Thani

Udon Thani –

Två tågtjänstemän dödades och många skadades efter att ett järnvägslok kraschade in i en påhängsvagn vid en järnvägsövergång i Mueang-distriktet i Udon Thani i går kväll, den 31 januari.

Mueang Udon Thani-poliser anlände till platsen runt 7:30. efter att ha blivit underrättad om tåget och den 18-hjuliga släpvagnens dödsolycka nära Ban Chan-korsningen. Vid ankomsten hittades ett diesellokomotiv på sträckan Nong Khai – Bangkok efter att ha kraschat in i en vit 18-hjulig släpvagn. Trailern krossades direkt och drogs över 300 meter av tåget.

En lokförare och en mekaniker ska ha ramlat av huvudet på tåget och hittades döda i en kanal i närheten. Mer än 100 passagerare i nio boggier var i chock, några med mindre stötar och blåmärken.

Lastbilschauffören Surachai Wongsuk, 36, berättade för relevanta tjänstemän att han körde lastbilen med tapiokachips från Bueng Kan på väg till Prachinburi. När han anlände till järnvägsövergången fanns det ingen järnvägsbarriär eller några varningsskyltar för att meddela honom om det annalkande tåget, enligt hans uttalande.

Han körde sedan och korsade järnvägen men sedan hörde han ett högt tåghorn innan han krockade in i släpet så hårt att fronten på hans lastbil ramlade av. Han insisterade också med myndigheterna på att järnvägsbarriären inte fungerade. Om det var det hade han slutat köra. Mirakulöst nog skadades han inte alls trots att hans fordon var helt krossat.

Under tiden höll polisen och utredarna på att utreda samt undersöka barriären som enligt uppgift var bruten.

Foto med tillstånd: Sanook

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.