VD för oljebolaget ansvarig för läckage utanför Rayongs kust besöker personligen fiskare, försäljare, lovar fullt stöd

Rayong, Thailand-

  Direktören och verkställande direktören för Star Petroleum Refining Public Company Limited, eller SPRC, träffade personligen dussintals fiskare och försäljare på Mae Ramphueng Beach i eftermiddags, den 3 februari, för att ge sitt personliga löfte att SPRC kommer att ge fullständigt ekonomiskt stöd och stöd. för alla som drabbats av läckan.

Detta kommer som Royal Thai Navy rapporterade i eftermiddags att situationen på stranden, en av Rayongs populäraste turistattraktioner, nu är under kontroll. 

Rayongs folkhälsoavdelning har också bekräftat att det inte finns några tecken på förorening bland skaldjur till salu.   

Du kan också läsa mer om läget hittills och om källan till oljeläckan från vår tidigare artikel här.

Robert Dobrik, VD för SPRC, tillsammans med sin personalchef Jeerasak Mahasukhon träffade personligen berörda fiskare, bybor och försäljare klockan 2 i eftermiddags vid Klong Kache, Mae Ramphueng Beach för att lugna dem vars försörjning kretsar kring. runt havet nära Rayong att SPRC skulle ta fullt ansvar och arbeta med alla berörda.

Mr. Dobrik, som är kanadensare, pratade med Mr. Sunthorn Saengnet, 56, en fiskares representant för de drabbade genom en översättare. De två grupperna kom överens om att inrätta flera transparenta kommittéer med medlemmar av samhället helt involverade på alla nivåer för att säkerställa att full skada och ansvar togs.

Mr. Dobrik tog också med sig stödpaket som innehöll olika "överlevnads"-föremål och hjälpartiklar för de drabbade som, enligt Mr. Sunthorn, var tacksamma för gesten och hoppades att det var en försäkran om att ytterligare fullt ansvar skulle tas.

Kommittéerna är planerade att organiseras och sättas samman under den närmaste veckan eller så, enligt Mr. Jeerasak och transparent och öppen kommunikation skulle äga rum mellan alla inblandade.

Foton: 77kaoded.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/