Thailand vecka i granskning: "Test&Go" återvänder officiellt, val i Bangkok och Pattaya väntas i maj, och mer

FOTO: Prachachat

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, 31 januari till 6 februari, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

1. Valen i Bangkok och Pattaya väntas hållas i maj, uppger inrikesministern

Framstegen för det möjliga datumet för valen i båda städerna avslöjas nu inofficiellt. Valkommittén skulle offentligt bekräfta valet och kommer sannolikt att vara i maj eftersom det inte kommer att finnas någon Songkran-semester och andra festivaler, även om TPN noterar att den 15 maj är Visakha Bucha Day. Trots att det inte har varit val på länge i Bangkok och Pattaya sa myndigheterna att de inte hade för avsikt att fördröja processen utan att den måste följa flera juridiska steg.

Valen i Bangkok och Pattaya väntas hållas i maj, uppger inrikesministern

2. Thailand välkomnar utländska turister igen när "Test&Go"-programmet återlanseras under nya krav

"Test&Go"-systemet är nu officiellt tillbaka från den 1 februari och framåt med några mer komplicerade procedurer för att förhindra importerade fall av Covid-19:s omicron-variant. Till skillnad från "Test&Go"-schemat före Omicron måste resenärer nu boka och betala för SHA++ boende för att stanna i två nätter medan de väntar på de första och andra RT-PCR-resultaten den första och sedan femte dagen. Att bära ansiktsmasker offentligt är fortfarande obligatoriskt i kungariket eftersom mandat enligt nöddekretet och böter kan vara upp till 20,000 XNUMX baht, om någon, thailändare och utlänningar, befinns bryta mot regeln.

Thailand välkomnar utländska turister igen eftersom "Test&Go"-systemet återlanserades idag under nya krav

3. Thailand för att diskutera resebubblaavtal med grannländer, turistrådet vill att Covid-tester ska släppas vid ankomsten

Efter återinförandet av återöppningsprogrammet planerar turist- och sportministeriet att diskutera möjligheten av "resebubblan" med många grannländer, inklusive Kina och Malaysia, denna månad för att återuppliva den inhemska turistnäringen. Det privata turistrådet uppmanar dock regeringen att upphäva RT-PCR-testkraven och mandat hotellvistelser före allt annat eftersom det, enligt rådets ordförande, skulle kunna locka utländska resenärer till temat så mycket som 8 miljoner människor vid slutet av året.

Thailand för att diskutera resebubblaavtal med grannländer, turistrådet vill att Covid-tester ska släppas vid ankomsten

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Psst...vill du se mer? Kolla in vår TikTok här

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.