Europeiska unionen godkänner "Thailand Digital Health Pass" för thailändska resenärer att besöka mer än 60 länder/territorier registrerade i EU

FOTO: Mor Prompt

Nationella -

Europeiska unionen (EU) har certifierat "Thailand Digital Health Pass", även kallat "Mor Prompt" vaccinationsregister, för att underlätta för invånare i Thailand att resa till över 60 länder/territorier som är en del av EU:s digitala COVID-certifikatsystem.

Detta har gjort att Thailand blivit det andra ASEAN-landet att ansluta sig till systemet efter Singapore, sa folkhälsominister Anutin Charnvirakul till Associated Press idag, den 10 februari.

Godkännandet tillåter thailändska resenärer att använda certifikatet som registrerats i systemet och visa sina hälso- och vaccinationsuppgifter för Covid-19 innan de reser till länder/territorier under EU Digital COVID Certificate System eller EU DCC.

FOTO: Folkhälsoministeriet

Enligt ministeriet skulle "Thailand Digital Health Pass" visa två olika delar av viktig information som är följande:

  1. Grundläggande information för identitetsverifiering: Fullständigt namn, nationellt 13-siffrigt ID-nummer, ålder, nationalitet och passnummer (om något).
  2. Personlig information om Covid-19 Coronavirus: Covid-19-vaccinationspost giltigt i 180 dagar från datumet för mottagande av det senaste skottet, Covid-19-testresultat med RT-PCR- eller ATK-tester (endast av det EU-godkända varumärket) giltigt inom 7 dagar från datumet för det senaste testet , Covid-19-återställningsdata som är giltiga i 180 dagar från datumet för diagnosen. Den kommer att visas i en QR-kodsform med en digital signatur av personen för att förhindra dokumentförfalskning.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.