Två prodemokratiska protestledare, "Pai Daodin" och "Mike Rayong", beviljade tillfällig borgen i går

FOTO: Thailändska advokater för mänskliga rättigheter (TLHR)

Bangkok -

Två fängslade pro-demokratiska protestledare, Jatupat "Pai Daodin" Boonpattararaksa och Panupong "Mike Rayong" Jadnok, beviljades tillfällig borgen i går kväll, den 9 februari, men de måste stanna hemma under tilldelade utegångsförbud och bära EM-armband (elektronisk övervakning) kl. alla tider.

Enligt deras advokater från Thai Lawyers for Human Rights Center, lämnade de in en begäran om tillfällig borgen mot de två aktivisterna i alla fall som involverade brottmålsdomstolen, inklusive uppvigling och majestetsfall av Section 112.

Ansökan om borgen motiverade att Jatupats mamma skadades i en olycka med ett brutet ben, så advokaterna begärde en tillfällig frigivning för att han skulle få träffa sin mamma. När det gäller Panupong kunde hans mamma inte fungerande göra familjens friterade durians-affärer för att föda familjen. Därför bad advokaterna om en tillfällig frigivning för att han skulle kunna ta hand om mammans börda.

Domstolen beviljade då tillfällig borgen under förutsättning att de inte får delta i någon politisk rörelse som hotar lagen, inte kan göra några handlingar som kränker monarkin och inte kan lämna landet. De är också förbjudna att lämna sina hem från 6:00 till 6:00 följande dag och måste alltid bära EM-armband för att spåra sin nuvarande plats.

Båda släpptes dock inte riktigt än i morse eftersom det fanns arresteringsorder för Jatupat vid Phu Khieo provinsdomstolen i Chaiyaphum och Southern Criminal Court i Bangkok, och Panupong vid Phu Khieo Court. Advokatteamet skulle då begära borgen för dem vid båda domstolarna idag, den 10 februari.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.