Chiang Mai Framework for Action: Toolkit lanserat för byggsektorn för att hjälpa till att förbättra välbefinnandet för migrantfamiljer i byggläger

BANGKOK, 10 februari 2022 – Med stöd från Europeiska unionen lanserade Baan Dek Foundation och UNICEF idag Chiang Mai Framework for Action (CMFA), en verktygslåda som ger byggföretag och fastighetsutvecklare vägledning, ett självutvärderingsverktyg och praktiska steg för att förbättra levnadsvillkor för barn och familjer som bor på byggarbetsplatser.

Verktygslådan, som utvecklats och testats i samråd med byggsektorns ledare, arbetare, deras familjer och andra nyckelintressenter, syftar till att stödja förbättrade levnadsvillkor och tillgång till grundläggande tjänster inklusive hälsovård och utbildning för barn och familjer som bor i bygglägren, många av vilka är migranter. Det erbjuder ett lättanvänt utvärderingsverktyg för lägerledare för att identifiera behov, planera åtgärder och övervaka framstegen när det gäller lägerbornas välbefinnande.

"Att tillämpa Chiang Mai Framework for Action på lägerledning kan leda till betydande konsekvenser för byggnadsarbetare och deras familjer," sa Nicola Crosta, grundare av Baan Dek Foundation. "Verktygslådan ger ett styrkort och vägledning om infrastruktur, välfärd och tjänster, hälsa och utbildning för mer effektiv och effektfull lägerledning. Vi har räknat ut att för varje baht som investeras i lägersamhällena, finns det en avkastning på sju baht för barn och familjer i socialt värde. Detta leder till barn som lever i säkrare miljöer, med större tillgång till utbildning och hälsovård. Det hjälper också till att förbättra miljö-, social- och styrningsprestanda (ESG) för byggföretag och fastighetsutvecklare.”

CMFA utvecklades baserat på rekommendationer från Bygga framtider i Thailand, en rapport från 2018 släppt av Baan Dek Foundation och UNICEF Thailand. Enligt rapporten lever tiotusentals barn, de flesta från migrantfamiljer, under dåliga levnadsförhållanden och har begränsad tillgång till utbildning och hälsovård samt vaccin. Rapporten har väckt intresse och samarbete från många byggföretag som har gått med Baan Dek Foundation för att utveckla verktygssatserna för att möta dessa utmaningar.

Kyungsun Kim, UNICEF-representant i Thailand, ser verktygslådan som en win-win för alla inblandade, "Utöver att förbättra livet för barn och familjer, kan förbättrad säkerhet och välbefinnande i byggläger genom Chiang Mai Framework for Action också bidra till att stärka medarbetarrelationerna, minska verksamheten och ryktesrisker och höjer hållbarhetsbetyg. Detta representerar en möjlighet för byggföretag att öka sin sociala påverkan och anpassa sig till den växande globala efterfrågan på företag att ta ledarskap för att upprätthålla mänskliga rättigheter."

"En helhetssyn i samhället krävs för att ta itu med den här frågan. Chiang Mai Framework for Action är ett bra exempel som visar ett fantastiskt samarbete mellan civilsamhällets organisationer, privata sektorer och internationella organ. Vi hoppas att CMFA kommer att utlösa förbättrade levnadsvillkor på byggarbetsplatser för migranter och deras familjer och särskilt när det gäller tillgång till utbildning och hälsovård för invandrarbarn. Europeiska unionen är stolt över att finansiera detta viktiga initiativ. Vi vill se till att ingen lämnas bakom” sa HE David Daly, Europeiska unionens ambassadör i Thailand.

Baan Dek Foundation och UNICEF Thailand har samarbetat sedan 2017 för att möta behoven hos barn i byggläger. Börjar med Bygga framtider i Thailand rapport har UNICEF Thailand stött Baan Dek Foundation i utvecklingen och testningen av CMFA. Europeiska unionen har också stött dess utveckling genom sitt projekt: Att skydda barn som drabbats av migration i sydöstra, södra och centrala Asien.

CMFA, inklusive ett onlineverktyg för självutvärdering, riktlinjer för social påverkan och ett referenspaket för lägerledare och invånare att planera och genomföra åtgärder i sina läger, finns nu på https://www.buildingsocialimpact.org/.

# # #

FOTO:

  1. Ladawan Tachaiyot
  2. Nurama Taleh
  3. Ladawan Tachaiyot

Om Baan Dek Foundation

Baan Dek Foundation grundades 2002 och är en thailändskt registrerad stiftelse med uppdraget att ge tillgång till utbildning, hälso- och säkerhetstjänster till de mest utsatta barnen som bor i städernas slumkvarter och byggarbetsläger i Thailand. Varje år stöder Baan Dek Foundation över 1,400 XNUMX barn i Chiang Mai och Bangkok genom kompletterande program som tillhandahåller akutfallshantering, barnutveckling och stärkande av samhället. För att uppnå systemisk påverkan och upprätthålla långsiktiga förändringar, samarbetar Baan Dek Foundation nära med den thailändska byggsektorn och offentliga intressenter (offentliga skolor, hälso- och utbildningsministerier) för att stödja invandrarbarn att få tillgång till offentliga tjänster och säkrare livsmiljöer.

Om UNICEF
UNICEF arbetar på några av världens tuffaste platser för att nå världens mest missgynnade barn. I mer än 190 länder och territorier arbetar vi för varje barn, överallt, för att bygga en bättre värld för alla.

Om oss europeiska unionen (EU)

Europeiska unionen har bidragit med nära 11 miljoner euro (cirka 417 miljoner baht) för att stödja UNICEF:s arbete för att skydda rättigheterna för barn som drabbats av migration i åtta länder i sydöstra, södra och centrala Asien. De åtta länder som ingår i EU och UNICEF samfinansierade program är Bangladesh, Kazakstan, Kirgizistan, Malaysia, Myanmar, Tadzjikistan, Thailand och Uzbekistan. Från 2018 till 2022 syftar bidraget till att stödja barn som migrerar eller har tvångsförflyttats inom sina egna länder eller över gränser, eller som stannar kvar när deras föräldrar migrerar bort.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/