Pattayas turism- och företagsföreningar är värd för ett stort möte, som återigen driver på för fullständig laglig öppning av alla affärssektorer, inklusive nattliv och underhållning, i Pattaya

Pattaya –

Gruppen "One Voice Pattaya" var värd för ett möte med många offentliga och privata företags- och turismföreningar igår, den 12 februari, för att diskutera lanseringen av "Pattaya SHA Plus City" samt organisera evenemang och parader i april för en planerad "återöppning ” av staden, inklusive en fullständig öppning av nattlivs- och underhållningssektorn.

 Gruppen träffades tidigare för cirka två veckor sedan kring samma frågor, vilket du kan läsa om genom att klicka på den här texten här.

Mötet för mer än 24 föreningar, ledda av One Voice Pattayas ordförande Pasin Jirapaphong och TAT (Turism Authority of Thailand) biträdande president Krit Chiramongkol, nämnde främst sätt att återöppna Pattaya City som ett pilotområde för turism för att välkomna turister med säkerhet, i första hand pratande om skyddande Covid-19-åtgärder såsom inrättandet av ATK-kontrollpunkter (Rapid Antigen Covid Tests) under samarbetet med SHA (Safety and Health Administration) PLUS CITY-systemet enligt TAT:s guildelines för att fullt ut fungera som en turiststad.

I lekmannatermer, noterar TPN, mötet diskuterade sätt att "träffas i mitten" med myndigheterna för att möjliggöra en "full" öppning av nattliv och underhållning i Pattaya, officiellt stängt sedan april 2021. Under tiden har lokaler tillåtits öppna som tillfälliga "restauranger" men med många regler och begränsningar, inklusive vad företagare kallar en "för tidig" stängningstid 11:00 (som före- Covid var 3:00 för nöjesområden som Walking Street eller LK Metro), ett förbud mot dans, sång, pool, nattklubbar och andra åtgärder som begränsar städernas världsberömda nattliv.

Dusit Chantracha, vicepresident för Chonburi's Pharmacists Association, uppgav att regeringens "Mor Prompt"-system hade utfärdat ett 72-timmars testcertifikat för ATK-testningen, vilket bidrog till att öka resultatets effektivitet och bygga upp allmänhetens förtroende innan någon återöppning.

Han försäkrade också att lokala farmaceuter som deltar i 'Pattaya SHA Plus City' skulle stå vid testkontrollpunkter för konsultation och var redo att vara en del av projektet för att hjälpa staden att öppna igen säkert och smidigt.

TPN konstaterar att förslaget om checkpoints och vad det exakt innebär fortfarande var oklart. Tekniskt sett kräver Chonburi genom nuvarande order att ett ATK-test ska utföras innan tillträde till någon ombyggd "restaurang" (bar) inom 72 timmar för kunder, även om tillämpning och efterlevnad är blandade. Förslaget tycks föreslå, vilket tidigare föreslagits, att ha mer utbredda kontrollpunkter utan att besvära enskilda företag. Det är oklart om alternativet att visa bevis på fullständig vaccination kontra testning skulle övervägas, med många företagsägare som säger att kravet på ATK-testning avskräcker många potentiella kunder. Det är också oklart om kontrollpunkterna skulle vara obligatoriska eller frivilliga, åtminstone för kunder.

Dusit sa: "Men vi skulle vilja ta ungefär två veckor att informera och samla lokala apotek i Pattaya-området för att gå med i förslaget till ATK-kontrollpunktsprogram. Vi skulle också se till att ATK-priset skulle vara samma standardpris i alla områden.”

Gruppen 'One Voice Pattaya' fick också i uppdrag på uppdrag av Pattaya Beer Bar-entreprenörsgruppen att officiellt skicka ett brev till TAT-direktören för Pattaya Office Kajorndet Apichattrakul för att få myndighetens övervägande för att gå med i 'Pattaya SHA Plus City', vilket skulle bland annat föreslå en fullständig laglig öppning av nattekonomin, ses som en "magnet" för turismen i Pattaya.

Gruppen skickade också in ett brev till Chonburi-guvernören för att införa organisering av parader och festivaler i början av april. Gruppens mål var att vara helt öppen som "normalt" innan Songkran i år. TPN noterar att beslut om om Songkran kommer att ha gränser eller tunga restriktioner i år fortfarande fattas av Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) i Bangkok, som för närvarande säger att det är för tidigt att ringa till vattenfestivalen, Thailands största helgdag, som har ställts in under de senaste två åren förutom små religiösa och ceremoniella evenemang.

Äntligen har Pattaya City bekräftat att stora stadsevenemang startas igen i mars, med en musikfestival varje helg som startar helgen den 5 mars på Pattaya Beach. Den exakta lineupen har inte släppts ännu.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.