Rapport om störande skada i Thailand: Sexuella övergrepp och utnyttjande av barn online i Thailand är underrapporterade

En elev sitter under ett träd för att använda internet på Little Bay Primary and Infant school. Måndagen den 7,2020 september 19. Little Bay är ett huvudsakligen fiskesamhälle som ligger i församlingen Westmoreland, den västra änden av ön Jamaica. Ett onlineprogram för lärare som stöds av UNICEF syftar till att förbättra de bästa metoderna för distansutbildning på ön, där skolor var stängda på grund av covid-XNUMX. Pandemin satte fokus på ojämlikheter i den lokala utbildningssektorn och lyfte fram den digitala klyftan på ön.

BRYTAR –  Sexuella övergrepp och utnyttjande av barn online i Thailand är underrapporterade, med endast 1–3 % av barnen som avslöjar erfarenhet berättade för polisen.

”Intervjun [om min erfarenhet av sexuella övergrepp på nätet] ägde rum på polisstationen vid receptionen för att ta emot rapporter; Det var runt 10 personer där, [inklusive] två manliga poliser och fem av mina vänner.” – barn som överlevt sexuellt utnyttjande och övergrepp på barn online

Banbrytande forskning levererad av ECPATITERPOL, Och den UNICEFs forskningskontor – Innocenti, finansieras genom Globalt partnerskap till slut Våld Against Barns Safe Online Initiative, Störande skada i Thailand är en evidensstyrd rapport som beskriver den upprörande verkligheten av sexuellt utnyttjande och övergrepp på barn online i Thailand.

Nyckelfynd i Att störa Harm in Thailand rapporten inkluderar:

  • Barn och vårdgivare rapporterar inte sexuella övergrepp online.
    • Mellan 10 % – 31 % av barnen (12-17 år) som hade upplevt sexuell exploatering och övergrepp på nätet under det senaste året avslöjade inte den senaste händelsen till någon.
    • Endast 17 % av de tillfrågade vårdgivarna sa att de skulle rapportera till polisen om deras barn upplevt sexuella trakasserier, övergrepp eller utnyttjande på nätet.
  • Barn utsätts för fruktansvärda upplevelser av sexuella övergrepp och utnyttjande av barn online. Varför anmäler de det inte?
    De främsta hindren för avslöjande som rapporterats av barn var bristande medvetenhet om vart de skulle gå eller vem de skulle berätta.
  • 47 % av de tillfrågade barnen sa att de inte skulle veta var de kan få hjälp om de eller en vän utsatts för sexuella övergrepp eller trakasserier.
  • Vilka erfarenheter har de som rapporterarErfarenheter gör att vissa barn skäms, får skulden och blir tystade.
    • Vittnesmål från några intervjuade barnoffer visar att de känner sig hållna ansvariga för sexuellt utnyttjande och övergrepp online som de utsatts för och anses sällan vara ett offer. De delade att de tror att dessa åsikter finns bland brottsbekämpande tjänstemän och allmänheten i Thailand.
    • Offren i Thailand fortsätter att möta sina förövare i domstol. Barn som var tvungna att närvara vid rättegången rapporterade om den upprörande prövningen att behöva sitta i rättssalen och konfrontera sina förövare.
    • Trots att barnvänliga, offercentrerade utredningstekniker och förfaranden för identifiering av offer var standardiserade och på plats i Thailand, tillämpades de inte konsekvent av polisen.
  • Minst 9 % av internetanvändande barn i åldrarna 12-17 (cirka 400,000 XNUMX barn) var offer för allvarliga fall av sexuellt utnyttjande och övergrepp online bara under det senaste året.
    • Detta inkluderar utpressning av barn att delta i sexuella aktiviteter, dela sina sexuella bilder utan tillåtelse eller att tvinga dem att delta i sexuella aktiviteter genom löften om pengar eller gåvor.
    • 7 % av 12-17-åriga internetanvändare i Thailand erbjöds pengar eller gåvor för att delta i sexuell aktivitet personligen under det senaste året. Bland barnen som fick sådana erbjudanden sa 76 % att de blev kontaktade via sociala medier, oftast på Twitter följt av Facebook och TikTok.
    • 7 % hade erbjudits pengar eller gåvor för sexuella bilder under det senaste året. De flesta erbjudanden som inkom genom 84 % av dessa förfrågningar som kom på sociala medier kom på Facebook eller Facebook messenger.
    • 10 % ombads prata om sex eller sexuella handlingar med någon när de inte ville det under det senaste året. 70 % av dessa barn rapporterade negativa känslor om denna upplevelse, den vanligaste var att de kände sig skyldiga, rädda, irriterade och bekymrade.
    • Förövare är oftast personer som barnet redan känner till. Individer, okända för barnet, stod för cirka en femtedel av fallen.

Disrupting Harm in Thailand rekommenderar brådskande åtgärder, utbildning och stöd för att ta itu med detta problem. Rapporten rekommenderar:

  • Thailands regering bör utse ett statligt organ för att centralisera och leda sexuellt utnyttjande och övergrepp mot barn online. Svaret bör omfatta en särskild brottsbekämpande enhet för sexuellt utnyttjande och övergrepp på barn online, bemannad av specialiserade tjänstemän med teknisk utbildning för åklagare, domare/domare, advokater, rättssalspersonal, barnskyddstjänstemän, medicinsk personal, socialarbetare i frontlinjen och lärare för att hjälpa dem att bättre förstå sin roll i fall av sexuellt utnyttjande och övergrepp på barn online.
  • Avstigmatisera samtal om sex och anpassa befintliga medvetenhets- och utbildningsprogram om sexuellt utnyttjande och övergrepp mot barn att göra människor bekanta med sexuellt utnyttjande och övergrepp på barn online och vilken roll teknik kan spela för att underlätta det.

                               

Om oss Störande skada

I början av 2019, Globalt partnerskap för att stoppa våld Avinnast barn, genom sitt Safe Online-initiativ, investerade 7 miljoner USD för att utveckla Störande skada, ett holistiskt och innovativt forskningsprojekt som syftar till att bättre förstå hur digital teknik underlättar sexuellt utnyttjande och övergrepp mot barn.

Safe Online samlade och finansierade tre organisationer – ECPATInterpol, och den UNICEFs forskningskontor – Innocenti – att genomföra ny forskning i 13 länder i östra och södra Afrika och Sydostasien. Denna typ av holistisk forskning och bedömning är ny och unik. Metoden som utvecklats för dessa bedömningar har implementerats i de 13 länderna och kan användas av andra länder i framtiden.

Hela rapporten kan läsas här: https://www.end-violence.org/disrupting-harm#country-reports

 

(*) Definition av OCSEA:
Sexuellt utnyttjande och övergrepp mot barn på nätet (OCSEA) hänvisar till situationer som involverar digital, internet och kommunikationsteknik någon gång under kontinuiteten av övergrepp eller utnyttjande. OCSEA kan ske helt online eller genom en blandning av online- och personliga interaktioner mellan förövare och barn.

För mer information, vänligen kontakta:

Rangsima Deesawade, ECPAT International, 02 215 3388, Rangsimad@ecpat.org

Sirinya Wattanasukchai, UNICEF Thailand, 084 700 0185 swattanasukchai@unicef.org

foto kredit

UN0352057: UNICEF/Ricardo Makyn

Det föregående är ett pressmeddelande från UNICEF Thailand. Deras tankar och åsikter är helt deras egna.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/