Brittiska ambassaden, UNICEF och ISAT i Bangkok är värd för konferensen om barnskydd i skolor i Thailand 2022

I går stod den brittiska ambassaden i Bangkok, i samarbete med UNICEF och International Schools Association of Thailand (ISAT), värd för konferensen om barnskydd i skolor (Thailand) 2022. Evenemanget lyfte fram vikten av barnskydd i skolor i Thailand och visade upp bästa praxis som skolor kan effektivt adoptera för att förhindra övergrepp mot barn.

Enligt One-Stop Crisis Center under det thailändska ministeriet för social utveckling och mänsklig säkerhet, behandlas över 10,000 XNUMX barn i Thailand på sjukhus varje år på grund av övergrepp. En medborgare undersökning genomförd av National Statistical Office (NSO) och UNICEF om situationen för barn och kvinnor i Thailand 2019 visade att 58 procent av barn i åldern 1 till 14 år sa att de hade upplevt våldsam disciplin (alla fysiska bestraffningar).

Den brittiska ambassadens konsulära team i Bangkok ger stöd till i genomsnitt 60-70 barnskyddsärenden varje år. Trots reserestriktioner och ett minskat antal inkommande besökare har det förekommit 35 barnskyddsärenden under 2021.

Globalt och regionalt växer bevisen snabbt på att barns välbefinnande och lärande är sammankopplade. Våld har kort och lång sikt negativa effekter på barns hälsa och välbefinnande inklusive skador, riskbeteenden, bristande tillit till andra, att skada sig själv, hälsoproblem, bland annat. Att utsättas för våld kan också leda till lägre skolgång och avhopp, vilket resulterar i lägre inlärningsnivåer och slutförande.

Konferensen samlade experter och praktiker för att dela bästa praxis om hur skolor kan implementera robusta skyddsmetoder. Det har inlett en diskussion om skolors och lärares roll i barnskydd, i syfte att stödja alla skolor i Thailand att anta en barnskyddspolicy som en del av ett holistiskt synsätt på skolsäkerhet och elevers välbefinnande. Den förespråkade vidare utbildning för alla lärare i att känna igen tecken på övergrepp och hur man bäst stödjer barn som avslöjar övergrepp.

Evenemanget innehöll huvudtalare från UNICEF, ECPAT, den brittiska ambassaden, Childline Thailand och experter på barnskydd. På grund av Covid-19-restriktioner för sammankomster sändes evenemanget online via Zoom till nästan 200 deltagare, och avslutades med ett rundabordssamtal med intressenter från utbildningsministeriet, civilsamhället, ungdomar och föräldrarepresentanter.

Mark Gooding, brittisk ambassadör i Thailand, Sade:

”Skolorna har en unik insikt i hur barn utvecklas och interagerar. Lärare kan upptäcka förändringar i beteende, skador eller trauma hos barn och har en avgörande roll när det gäller att upptäcka tecken på övergrepp. Jag är därför glad över att vi har samlats idag för att dela kunskap och förståelse om vad vi kan göra mer för att värna barnen framåt."

Suphat Champatong, ständig sekreterare, utbildningsministeriet, Sade:

"Utbildningsministeriet lägger stor vikt vid frågan om barnskydd i det thailändska utbildningssystemet. Vi ser denna konferens som en mycket värdefull plats för att dela bästa praxis och lyfta fram vikten av barnskydd i skolor i Thailand.

Ministeriet vill uttrycka vår uppskattning till värdarna för detta evenemang, inklusive den brittiska ambassaden, UNICEF och International Schools Association of Thailand (ISAT) och vi ser fram emot att fortsätta denna dynamiska relation i samarbetet för att på bästa sätt skydda alla barn i skolor i Thailand."

Kyungsun Kim, UNICEFs representant för Thailand sade:

"Det finns en växande mängd bevis på hur barndomens välbefinnande och lärande är sammankopplade. Jag är övertygad om att utbildningsministeriets engagemang för skolsäkerhet som en viktig ministerpolitisk prioritering är en potentiell spelväxling för att bättre skydda barn från våld i Thailand och förbättra kvaliteten på deras skolgång. Att göra skolor till en säkrare plats för alla barn, i Thailand och på andra håll, är en prioritet för UNICEF som en av grundarna av det globala initiativet Safe To Learn, tillsammans med den brittiska regeringen och andra partners.”

Bakgrund

  • I mars 2021 stod den brittiska ambassaden, i samarbete med International Schools Association of Thailand (ISAT), värd för Child Safeguarding Webinar för internationella skolor i Thailand som lyfte fram hur ambassaden och andra myndigheter kan samarbeta för att ge stöd till skydd av barn.

  • Foreign, Commonwealth & Development Office (UK FCDO) och UNICEF är medgrundande medlemmar av Säkert att lära globalt initiativ, dedikerat till att få slut på våld i och genom skolor så att barn är fria att lära sig, frodas och fullfölja sina drömmar. Safe to Learn erbjuder en möjlighet att låsa upp de många vinsterna med att sluta med våld i skolor, förbättra läranderesultat, bättre utnyttja investeringar i utbildning och öka medvetenheten och förändra attityder till våld mot barn.

För mer information från den brittiska ambassaden, vänligen kontakta:

Sången kl Songsang.Jatupornsathien@fcdo.gov.uk  + 66 (2) 305 8218

För mer information från UNICEF, vänligen kontakta:

Iman Morooka, imorooka@unicef.org, +66 (2) 356-9481

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/