Fler utvecklingar kring den berömda thailändska skådespelerskan "Watermelon" när polisen i Nonthaburi förbereder sig för att ytterligare förhöra dem som var med henne vid tidpunkten för döden

FOTO: Kapook

Bangkok -

Nonthaburi utredningsofficerare idag, den 3 mars, förberedde sig på att kalla fem motorbåtspassagerare som var närvarande vid döden av Nida "DTangmo" Patcharaveerapong (hennes smeknamn är vattenmelon på engelska) för ytterligare förhör.

Vattenmelon, enligt hennes vänner, föll av en motorbåt medan hon slappnade av bak i båten på en nattkryssning i Bangkok förra veckan och var försvunnen i flera dagar tills hennes kropp hittades. Misstankar har dock placerats kring vänns berättelse om händelserna av flera organisationer och parter som leder till ytterligare utredning.

Förhöret skulle genomföras för att bevisa om alla fem av dem gav samma konsekventa uttalanden om händelsen på motorbåten som de hade i tidigare vittnesmål, enligt Nonthaburi-polisen.

Från och med i morse gick tjänstemännen för att undersöka hastigheten och GPS-systemet för motorbåten som användes dagen för incidenten efter uttalanden från Dtangmos vänner. De kom också till platsen där det påstods av vännerna vara där Dtangmo föll av båten till döds.

Pollöjtnant Jirapat Phumjit, befälhavare för provinspolisregion 1, beordrade tjänstemännen att använda ett grisben för att representera en del av Dtangmos kropp, binda den med ett rep och kasta den i Chao Phraya-floden samtidigt som motorbåten accelererade i hög hastighet. Experimentet fann att benet studsade av båten under körning med den hastighet som registrerats i båtens farthistorik och att benet omedelbart skulle gå och fastna i botten av båten.

FOTO: Thairath

Tjänstemän skulle också bjuda in akademiker, kriminaltekniker, kriminologianalytiker och motorbåtsexperter att gå med i undersökningen och svara på allmänhetens frågor angående händelsen och om det var vetenskapligt möjligt för Dtangmo att falla till döds medan han enligt uppgift kissade längst bak i båten, vilket hävdades. av sina vänner eller hur/vilken hållning ramlade hon i vattnet osv.

Från 1:30. i dag hade Nonthaburis polisstation samordnat med Police Crime Suppression Division of Technology för att kontrollera mobiltelefoninformationen för alla fem personer på motorbåten och förberedde sig för att kalla dem för ytterligare förhör.

FOTO: Ruamkatanyu Foundation

Under tiden hade Nonthaburi-polistjänstemän kommit på fyra möjliga arbetsscenarier som hade ägt rum enligt följande:

Det första antagandet: en man på båten som inte var en erfaren båtförare bad om en provkörning medan Dtangmo stod med en annan vän. Föraren kan ha kört skakigt och ostadigt vilket fick skådespelerskan att tappa balansen och ta tag i sin vän. Men hennes vän var rädd för att falla i vattnet, så de skakade av sig Dtangmo, vilket fick skådespelerskan att falla i vattnet ihjäl.

Det andra antagandet: Dtangmo gick verkligen på att kissa i en bodysuit i slutet av båten genom att ta tag i en av hennes väns ben för balans i sittande läge. Men när hon var klar kan hon ha dragit i benet, vilket fick hennes vän att snabbt skaka av henne handen. Sedan föll skådespelerskan i vattnet.

Det tredje antagandet: Enligt ett vittne gick Dtangmo för att kissa i slutet av båten genom att ta tag i en av hennes väns ben för balans i sittande läge. Men när hon var klar försökte hon ta tag i benet för att resa sig medan kompisen också letade efter något att hålla för balansen, vilket fick skådespelerskan att tappa balansen och ramla i floden.

Det sista antagandet: Skådespelerskan gick ensam för att kissa längst bak i båten, tappade balansen och föll i vattnet till sin död.

Polisen i Nonthaburi fortsätter att arbeta med fallet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.