Golf: Unheralded Hisatsune leder i Thailand International Open

HUA HIN-THAILAND- Ryo Hisatsune från Japan avbildades när han pratade med media efter sin runda fredagen den 4 mars 2022, under omgång två av International Series Thailand på Black Mountain Golf Club, Prachaubkhirikhan, Thailand. Asian Tour-evenemanget på 1.5 miljoner USD arrangeras mellan 3 och 6 mars 2022. Bild av Paul Lakatos/Asian Tour.

Thailand/Hua Hin-

Den japanska tonåringen Ryo Hisatsune satte upp många av de stora spelarna i denna veckas International Series Thailand för att ta halvvägs ledningen på Black Mountain Golf Club.

19-åringen, som blev proffs i slutet av 2020, sköt sex under par 66 för en imponerande turnering på totalt 14 under.

Han leder med en från koreanerna Sungyeol Kwon och Doyeob Mun, som båda kortade 66:or.

Ett skott längre bak är regerande Asian Tour ettan Joohyung Kim (68) och Taehee Lee (64) från Korea, sydafrikanen Jaco Ahlers (63), Thailands Chanat Sakulpolphaisan (66) och Tirawat Kaewsiribandit (65) och amerikanen Todd Baek ( 66).

”Min kursledning idag var väldigt bra. Jag är väldigt glad”, sa Hisatsune som har sin flickvän Rirua på väskan.

"Det var så varmt idag, jag är inte van vid det här."

Han sköt sju birdies och släppte bara ett skott.

En stigande stjärna i Japan Golf Tour Organisation noterade han sex topp-20-placeringar under sin rookiesäsong i Japan förra året och kan mycket väl vara ett hot i helgen.

Sa Mun: "Jag är besviken över att inte birdie den sista. Mitt chip borde ha varit bättre så jag kunde ha gjort birdie och birdie de tre sista. Men två omgångar kvar och så det är långt kvar.

Kim, också 19, lurar olycksbådande bakom ledarna även om han känner att hans bästa ännu inte har kommit i vad som är det första av 10 International Series-evenemang den här säsongen.

"För att vara ärlig kände jag att jag lämnade många skott där ute idag. Det är fortfarande en runda under par och det kommer att ge mig en chans, säger Kim.

"Du kan få ett gäng birdies där ute, så du måste träffa den nära och ge dig själv många möjligheter. Allt måste fungera bra här. För att vara ärlig så har de senaste två dagarna inte varit de bästa jag har haft, men att fortfarande vara här i striden är en bra känsla.”

Koreanen gjorde anspråk på Asian Tour Order of Merit-titeln i januari, hjälpt av att vinna The Singapore International innan han slutade som tvåa i säsongsavslutande SMBC Singapore Open.

Ahlers, en niofaldig vinnare på Sydafrikas Sunshine Tour som har spelat i Asien av och till under de senaste 10 åren, sköt en örn, nio birdies och en bogey för dagens lägsta runda.

Han sa: "Jag spelade ungefär likadant som igår men gjorde mycket fler puttar. Jag hade 31 igår och 23 idag. Det är åtta olika. Det är bara namnet på spelet.

Min form har varit bra den senaste tiden, den har varit stabil, inte 63-typ utan hänger med, topp 10 här, topp 10 där. Jag behövde bara sätta igång, och det gjorde det idag.”

Indiens Karandeep Kochhar och koreanska Bio Kim ligger ett slag längre bak efter omgångarna på 68 och 69.

Halvvägsklippet gjordes sex under, vilket var ett skott mindre än rekordet som sattes vid New Zealand Open 2018.

Thailands amatörstjärna Ratchanon 'TK' Chantananuwat tog sig för sjätte gången i rad på Asian Tour dagen då han fyllde 15 år.

Han sköt 68 för att ta sig vidare till helgen på sex under.

Om Asian Tour 

Som det officiella sanktionsorganet för professionell golf i Asien leder Asian Tour utvecklingen av professionell golf i hela regionen, och förbättrar sina medlemmars karriärer samtidigt som de behåller ett engagemang för spelets integritet. Asian Tour är genom sitt medlemskap i International Federation of PGA Tours den enda erkända pan-asiatiska professionella golftouren i Asien. Touren är officiellt erkänd av den officiella världsgolfrankingen och ger sina evenemang värdefulla rankingpoäng för att deltagarna ska bli erkända på världsscenen. Det är också ett dotterbolag till The R&A. Tour Partners inkluderar Rolex (Timekeeper), Habitat for Humanity (Sustainable Development Partner), Titleist (Web Partner) och FootJoy (turleverantör). Företagets huvudkontor för Asian Tour är baserat i Sentosa, som är hem för Asian Golf medan Sentosa Golf Club är en del av ett exklusivt nätverk av fastigheter under Asian Tour Destinations. Touren har också ett kontor i Kuala Lumpur, Malaysia.

Om LIV Golf Investments 

LIV Golf Investments är ett nybildat bolag, med koncernbolag i USA och Storbritannien, med asiatiska kontor att följa. Dess syfte är att holistiskt förbättra hälsan hos professionell golf på en verkligt global skala för att hjälpa till att låsa upp sportens globala outnyttjade potential. Greg Norman är den första och grundande VD:n för LIV Golf Investments. PIF, en av världens största statliga förmögenhetsfonder med en mångsidig internationell investeringsportfölj, är majoritetsägare i LIV Golf Investments.

Om The International Series

International Series etablerades som en ny serie med 10 internationella evenemang på Asian Tour efter en aldrig tidigare skådad investering på $300 MM av LIV Golf Investments. Integrerad i schemat för Asian Tour 2022-23 kommer The International Series att starta i Thailand i mars följt av besök i England, Korea, Vietnam, Mellanöstern, Kina, Singapore och Hong Kong, och kommer att innehålla prisplånböcker från 1.5 USD till $2MM per evenemang.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/