3,200 XNUMX ryska turister fastnade i Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao-området på grund av Ryssland/Ukraina konflikt och sanktioner

Surat Thani –

En honorärkonsul från det ryska konsulatet i Surat Thani träffade Koh Samui-distriktets chefschef i morse den 9 mars för att diskutera lösningar för att hjälpa ryska turister som drabbades av kriget mellan Ryssland och Ukraina.

Honorärkonsul Ashwani Bajaj och Koh Samui Tourism Promotion Association president Ratchaporn Phoonsawas anlände till Koh Samuis distriktskontor runt klockan 10:00. att träffa distriktschef Chayapol Inthasupha för att diskutera sätt att ge assistans till 3,200 XNUMX ryska turister som reste i Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao.

De kunde för närvarande inte återvända hem på grund av stängningar av luftrummet, flygbolag som stängdes tillfälligt på grund av sanktioner och för att göra betalningar via de flesta kreditkort och internationella överföringar på grund av ett förbud för utvalda ryska nationella banker. Några hade kunnat arbeta med Unionpay, ett kinesiskt företag, för att få tillgång till pengar, men många kämpade fortfarande.

Ursprungligen hade Koh Samui Tourism Promotion Association samordnat med Immigration Office för att förlänga vistelseperioden för ryska och ukrainska turister.

Det ryska konsulatet skulle också inrätta ett rysk-turistassistanscenter för att ta emot klagomål från ryska turister via Telegram-applikationen där tjänstemän skulle samla in sådan information innan de vidarebefordrade dem till den ryska ambassaden i Thailand för att söka lösningar.

Tusentals ryssar och ukrainska turister är i huvudsak strandsatta i hela Thailand på grund av den pågående konflikten, med de flesta i områdena Surat Thani, Phuket och Pattaya. Tjänstemän fortsätter att arbeta med den ryska ambassaden, thailändsk immigration och relevanta turistorganisationer för att hitta lösningar för att hjälpa de behövande.

Foto med tillstånd: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.