Khon Kaen fortsätter det kontroversiella förbudet mot alkoholförsäljning på alla restauranger, med hänvisning till höga Covid-19 "fall"

Kohn Kaen-

  Kohn Kaen-guvernören, på uppdrag av den provinsiella sjukdomskontrollkommittén, meddelade i kväll, den 9 mars 2022, att ett impopulärt och kontroversiellt förbud mot alkoholförsäljning på alla restauranger kommer att fortsätta på grund av många fall av Covid-19.

Förbudet, som inte inkluderar livsmedelsbutiker men i huvudsak förbjuder alla "restauranger" (omvandlade barer) från att göra affärer, antogs ursprungligen den 23 februari av Provinsguvernör Somsak Changtrakul. Förbudet var i 26 större distrikt, inklusive tre "blå" turistzoner, och följde på Buriram som gjorde samma sak, med hänvisning till höga fall av Covid-19.

Flera veckor senare förblir fallen höga med hundratals om dagen och trots att de var under eld från företagsägare som hävdade att förbudet inte stoppade spridningen av Covid-19 och verkade ha liten eller ingen effekt, uppgav guvernören idag att förbudet kommer att fortsätta i minst ytterligare fjorton dagar och kommer sedan att utvärderas igen. Det var inte klart om ekonomiskt stöd skulle ges till mötesplatser som berörs av förbudet.

Förbudet, konstaterar TPN, visar hur enskilda guvernörer i provinser har mycket spelrum när det gäller att anta starkare regler än vad som ställs på nationell nivå och hur politiken kan skilja sig dramatiskt från en provins till en annan. Barer och nattliv har varit lagligt stängda i Thailand sedan april 2021, även om den thailändska regeringen sedan dess har tillåtit dem att konvertera till tillfälliga restauranger för att öppna. Detta förbud stänger kryphålet helt för Khon Kaen.

Guvernören sa också att insamlingsgränserna skulle förbli vid 50 eller mindre och alla evenemang i underhållningsstil förblev förbjudna. Han avböjde att kommentera Songkran, det thailändska nyåret och den största helgdagen i april, och sa att situationen kommer att ses över i god tid innan dess.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/