Motorbåtspassagerare i den dödliga incidenten "Dtangmo" erkänner att ha orsakat en oavsiktlig båtslinga som ledde till skådespelerskans drunknande död

Bangkok -

Paiboon "Robert" Trikanjananun, en av motorbåtspassagerarna som var närvarande vid döden av den berömda thailändska skådespelerskan Nida "Dtangmo" Patcharawirapong, 37, (hennes smeknamn betyder vattenmelon på engelska) ska ha erkänt för polisen att han fick båten att rucka medan han tillfälligt försöker köra och kastar Dtangmo överbord till hennes död.

Robert hade ingen erfarenhet av att köra motorbåt, enligt egen utsago, men fick ändå tillstånd av motorbåtsföraren att tillfälligt styra fartyget.

Polisens generalmajor Udon Yomcharoen, biträdande kommissarie för provinspolisregion 1, uppgav för pressen i går, den 8 mars, att Roberts vittnesmål avslöjade att han inte visste exakt hur man kör en motorbåt men han ville prova den vid tidpunkten för händelsen den 24 februari.

Inkompetent körning i åtta knops hastighet resulterade i ett plötsligt kränga medan Dtangmo enligt uppgift reste sig från baksidan av Båten, vilket får henne att omedelbart falla i Chao Praya-floden.

FOTO: Thairath

Alla motorbåtskamrater ska också ha erkänt att de har druckit alkoholhaltiga drycker på fartyget och varit påverkade av alkohol. De nämnde det inte för tjänstemännen ursprungligen och slängde alla dricksglas eftersom de var rädda för att bli åtalade för rattfylleri, enligt deras uttalande till polisen.

Forensic undersökning för att hitta orsaken till ett djupt skär till vänster på Dtangmo lår gjordes av Chulalongkorns och Ramathibodi Hospitals kriminaltekniska team. Resultatet skulle tillkännages om ungefär en vecka och kan leda till ytterligare åtal mot passagerarna om några.

Polisens generalmajor Yingyot Thepchamnong, talesman för den kungliga thailändska polisen, tillade att bevisen som samlats in för tillfället hade antytt att ärendet sannolikt skulle leda till åtal för vållande till döden av oaktsamhet. Men bevisen tydde inte på ett mord Det verkar inte heller involvera illegala droger bland båtföraren eller motorbåtspassagerarna. Därför hade inga ytterligare klagomål lämnats in ännu.

Det var oklart, noterar TPN-media, om åtal skulle läggas kring motstridiga uttalanden som slutade vara felaktiga i tidigare polisförhör från passagerarna. Fallet har fascinerat thailändska medier de senaste två veckorna, även om det har setts och diskuterats mindre i engelsktalande thailändska medier.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.