UNICEF och Folkhälsoministeriet lanserar en innovativ plattform för att skydda utsatta barn från våld i Thailand

BANGKOK, 10 mars 2022 – Regional Health 8th Office, Ministry of Public Health och UNICEF undertecknade ett avtal om att lansera Primero, en innovativ webbplattform för ärendehantering, på ett provinssjukhus i Udon Thani. Med Primero kommer socialarbetare att bättre kunna bemöta fall av våld, övergrepp och försummelse genom att ge snabb och kvalitativt stöd till utsatta barn och familjer.

Primero webbplattform används för närvarande i mer än 40 länder och territorier och är en digital allmännytta som syftar till att underlätta ärendehantering för socialtjänstens arbetskraft. Plattformen tillhandahåller användarvänliga digitala formulär och tydliga arbetsflöden för att hjälpa socialsekreterare med att hantera och dokumentera ärenden, från identifiering och registrering till bedömning, ärendeplanering, remisser och förflyttningar samt ärendeavslutning.

Ärendehantering innebär att arbeta med barn och familjer för att planera, bearbeta och övervaka tjänster och stöd till utsatta barn i behov av vård och skydd. Detta innebär att navigera genom en komplicerad och ofta frånkopplad uppsättning tjänster och support som finns tillgänglig inom och utanför sjukhuset.

Primero kommer att stödja socialarbetare på Udon Thani Provincial sjukhus i deras ärendehanteringsroll genom att flytta dokumentationsprocesser online och länka dem till sjukhusets informationssystem om patienter och tjänster. Detta kommer att säkerställa ärendehanteringsprocesser är mer effektiva än i det långsammare, pappersbaserade systemet och kan tillgodose barnens behov mer fullt ut, så att barn kan skyddas bättre och familjer får bättre stöd.

Med aktuell information om kränkningsmönster och riskfaktorer kan socialarbetare hjälpa familjer att upptäcka tidiga tecken på våld och förhindra allvarliga fall. Till exempel kommer information om barn som identifieras i riskzonen för våld och övergrepp av Thailands innovativa Child Shield-system att överföras till Primero, som kommer att rekommendera förebyggande åtgärder som tillhandahålls av One-Stop Crisis Centers på sjukhus och övervaka resultaten för att förhindra ytterligare risker.

 "Alltför många barn riskerar att falla mellan stolarna när de hänvisas från en tjänsteleverantör till en annan på grund av brist på socialarbetare och effektiva och användarvänliga verktyg för att ge snabb och kvalitativ support", säger Kyungsun Kim, UNICEF-representant för Thailand .

”Det är därför UNICEF stöder folkhälsoministeriets lansering av den innovativa Primero-plattformen i Udon Thani-provinsen med planen för expansion över Thailand i framtiden – att använda teknik som en kraft för det goda för att samordna kritiskt stöd till utsatta barn. Inget barn ska leva i rädsla eller lämnas kvar”, sa hon.

"Folkhälsoministeriet strävar efter att förbättra barnskyddssystemet för att bättre skydda mot våld, sexuella övergrepp och utnyttjande. Primero-plattformen kommer att hjälpa till att integrera tjänster som är tillgängliga inom ministeriet och mellan ministeriet och andra myndigheter”, säger Dr. Paramet Kingko, chef för Regional Health 8th Office.

“Primero kommer att hjälpa till att förbättra Thailands barnskyddssystem. Plattformen, som underlättar ärendehantering, kommer inte bara att stödja remisser och överföringar av barn i behov av skydd utan också hjälpa till att övervaka, identifiera och bedöma de som står inför risker. Denna plattform kan lätt appliceras för att underlätta det nya normala och arbetssätt under och efter covid-19, säger Dr. Chanvit Tharathep, tidigare generalinspektör för Regional Health 8th Office, som initierade samarbetet mellan ministeriet och UNICEF.

Våld mot barn är utbrett i Thailand, med 58 procent av barn under 14 år som utsätts för fysiska och psykiska bestraffningar i hemmet enligt 2019 Multiple Indicator Cluster Survey (MICS 6) av National Statistical Office och UNICEF. Många fall blir orapporterade och situationen har bara förvärrats under covid-19-pandemin med barn som är kvar hemma och isolerade från stöd.

Våld har förödande och livslånga effekter på barns välbefinnande, lärande och utveckling. Förutom fysiska skador påverkar det deras hjärnans utveckling, försämrar deras förmåga att lära och umgås och utsätter dem för högre risk för psykiska störningar, depression, ångest, självskada, riskbeteende och självmord.

Med endast fyra socialarbetare för varje 100,000 XNUMX invånare i Thailand, är det mer akut än någonsin att stödja socialarbetare med överarbetade och underresurser i deras ärendehanteringsroller. Folkhälsoministeriet och UNICEF planerar att utöka adoptionen av Primero till andra sjukhus i landet så att varje barn som har råkat ut för våld, övergrepp och försummelse kan få omfattande tjänster, levererade genom en effektiv, barncentrerad ärendehanteringsprocess.

Thailand har vidtagit andra viktiga steg för att bättre skydda barn, inklusive att inrätta One Stop Crisis Centers på varje distriktssjukhus för att ge behandling och stöd till barn som utsätts för våld och övergrepp. UNICEF arbetar för närvarande med att underlätta ärendehanteringsprocesser som länkar dessa centra med andra sociala tjänster, inklusive 24-timmarsjouren 1300 och provinsiella härbärgen för barn och familjer.

Den planerade lanseringen av Primero på andra sjukhus kommer att hjälpa fler barn över hela Thailand att få effektiva och heltäckande sociala tjänster samt vård och skydd.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/