Thailand kommer att donera 2 miljoner thailändska baht till humanitärt bistånd i Ukraina

Thailand-

  Utrikesministeriets talesman, Tanee Sangrat, bekräftade i går på sina konton på sociala medier att Thailand kommer att skicka 2 miljoner thailändska baht för humanitärt bistånd till Ukraina.

De 2 miljoner baht (cirka 60,000 XNUMX USD) kommer att ges till den thailändska ambassaden i Polen för att ge hjälp genom relevanta nödorganisationer till de behövande.

Budgeten hade godkänts av UD tidigare i veckan.

Enligt Sangrat återspeglar donationen Thailands åtagande att tillhandahålla humanitärt bistånd och stödja nationell säkerhet i det internationella samfundet.

TPN noterar att Thailand har förblivit mestadels neutralt under konflikten mellan Ukraina och Ryssland, utlöst av Rysslands invasion av Ukraina, men har tagit hem sina egna medborgare som behövde hjälp i Ukraina och röstade ja till en FN-resolution för att fördöma Rysslands invasion av Ukraina - även om Thailand slutade med att specifikt namnge Ryssland i ett uppföljande uttalande om omröstningen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/