Den berömda thailändska sångaren och låtskrivaren 'Aed Carabao' komponerar sång och uppmanar regeringen att avstå från alla Covid-19-restriktioner som Storbritannien och "gå vidare" nu

Bangkok -

 Den berömda sångaren/låtskrivaren Yuenyong Opakul, mer känd under sitt artistnamn 'Aed Carabao', hade släppt en ny låt torsdagen den 17 mars, med namnet "Let Go of Covid" (bokstavlig titel, video nedan) som ett meddelande till regeringen att uttrycka människors svårigheter och uppmana regeringen att mildra åtgärderna.

Aed skrev ett meddelande tillsammans med inlägget: "Jag deltog i en trofé vid Carabao Cup fotbollstrofén i England nyligen. Trots att landet var kallt kunde de fortfarande leva med Covid-19. Det fanns nästan 90,000 XNUMX åskådare på Wembley Stadium och jag var tvungen att ta av mig masken. Jag var blyg eftersom jag var den enda som hade den på mig och kände mig som ett svart får. Jag blev förvånad över att se allt helt normalt, allt nattliv öppet utan regler och restriktioner, konserter och sporter normalt, ingen utomhusmaskbärande, alltsammans.”

"Om [regeringen] ville göra Covid-19-restriktioner på allvar, hur gjorde det som Shenzhen, Kina, just nu? Helt låst med en specifik tidsgräns. Även i Kina där de arbetade hårdare än vi var människor fortfarande smittade men de var inte rädda. Uppenbarligen skulle detta aldrig fungera här och vi borde efterlikna Storbritannien kontra denna märkliga mellanväg som vi har fastnat i för närvarande skadar ekonomin, turismen och nattlivet, konsert- och underhållningsindustrin." Aed uppgav.

"Jag tycker att vi ska sluta tänka på att eliminera Covid-19 från kungariket. Kina kunde fortfarande inte göra det. Men vi bör acceptera detta faktum och leva med Covid-19 och behandla det, medicinskt, som vi gör influensa. Det här måste hända nu, och inte om fyra månader”, skrev han.

Han uppmanade också regeringen att förbarma sig över människor som var tvungna att gå ut för att försörja sig dag för dag och som inte fick driva affärer och försörja sig, med hänvisning till den tekniskt fortfarande lagligt stängda nattlivsbranschen, där många musiker tjänar det mesta av sin inkomst. Affärskedjan hade nu brutit, sa han.

Här är en grov översättning av texten:

"Åh... vi svälter ihjäl alla.

vi svälter ihjäl alla.

Jag vet inte vad du tänker

att stå still och inte göra någonting

Ett liv som en gång fick kämpa

för att ha mat och pengar

För två år sedan hade möjlighetens dörr stängts av

Åh... Vacciner är redan injicerade.

Sjuka människor hade nu återhämtat sig.

Det är fler som har dött i bilolyckor.

Covid-19 är bara en sjukdom.

Svältsjukdom är ännu allvarligare.

Snälla släpp det .. Mr. CCSA.

Du är en läkare, den som är sjuk kan läka.

Du har medicin, kunskap och expertis.

CCSA är inte en prins av djävlar.

och regeringen är inte en Grim Reaper

[Jag] kan inte bära det längre, Boss.

Så tog tag i gitarren, hänsynslöst sett.

Kan inte ta ut det längre, Boss

Födda som buffel måste de äta gräs.

Född som medborgare är ett liv viktigare än ditt politiska spel.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.