Royal Thai Navy levererar 200,000 XNUMX liter vatten till Koh Larn på grund av vattenbrist

Koh Larn, Chonburi

  Befälhavaren för första sjöområdeskommandot levererade 200,000 XNUMX liter vatten till Koh Larns invånare denna vecka på grund av en pågående vattenbrist.

Måndagen den 21 mars godkände befälhavaren för First Naval Area Command, Sattahip-distriktet, Chonburi, användningen av HTMS Thong Kaew (His Thai Majesty's Ship) för att leverera 200,000 XNUMX liter dricksvatten till medborgarna på Koh Larn där en vattenbrist började att bli problematisk på grund av den senaste tidens torka.

Invigningsceremonin deltog av Mr. Sontaya Khunpluem, Pattayas borgmästare och konteramiral Kwanchai Ingwang. Operationen var fördelaktig för 90 hushåll som bor på Koh Larn.

TPN noterar att den här tiden på året traditionellt sett är tuffare för vatten, men för tredje året i rad har den årliga Songkran-vattenfestivalen tonats ner och de världsberömda vattenstriderna förbjudits, detta kommer att hjälpa till att bevara dyrbart vatten.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.