Läsare Talkback-resultat: Hur mycket kommer den pågående ryska invasionen av Ukraina att påverka Thailand?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Läsare Talkback Thailand: Hur mycket kommer den pågående ryska invasionen av Ukraina att påverka Thailand?

Lite sammanhang kring denna fråga:

 

Det är uppenbart att en viss effekt redan ses hos ryska turister, Thailands demografiska nummer ett sedan återöppningen i november, i huvudsak rensade eller rensade ut. Men hur länge kommer detta att hålla? Vilka andra problem och problem kommer att uppstå? Thailand är starkt beroende av Ryssland för bekämpningsmedel och gödningsmedel som används i jordbruket (men inte olja och gas jämfört med många andra länder). 

  Hittills har thailändska medier varit mer bekymrade över den thailändska skådespelerskan "Dtangmo"s död under tvivelaktiga omständigheter för flera veckor sedan jämfört med kriget, med lite thailändsk nyhetsbevakning av det. Covid är också fortfarande en större historia. Kommer detta att förändras? Vad är DINA tankar?

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte publicera allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och kanske inte återspeglar TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=-=-=-=-=-=-=-=

John D-Side anteckningar Min thailändska flickvän frågade mig om konflikten i Ukraina efter dag 12, uppenbarligen skådespelerskans död så sorglig som den är, gör nyheter varje dag hela dagen.

Det är inte bara turistdollar Thailand kommer att förlora, det är export, bilar och delar, gummi, elektroniska delar, fruktflingor.

=-=-=-=-=-=-==-=

Pascal S-Att rapportera om krig som ett oberoende och opartiskt medium är nog något av det mest omöjliga man kan tänka sig. I det senaste rubrikkriget överväldigas européerna och amerikanerna av mycket ensidiga rapporter och påverkas följaktligen därefter. För tillfället – och förmodligen även i framtiden – ges rapporter bara från en sida av de mycket komplexa etniska grupperna och de som drabbats av denna konflikt, som har många tidigare historia. Av förklarliga skäl hörs inte de andra sidorna av konflikten och får motvilligt tilltro. Och om det finns rapportering från andra partier, undertrycks det omedelbart av västerländska regeringar och media, eller publiceras helt enkelt inte.
Så det kanske är bättre att täcka en vattenmelons historia än en konflikt?

-=-=-=-=-=-=-

Pascal S (Del 2) -Jag tror och hoppas att det inte skakar Thailand särskilt illa. Tack vare de olika försörjningskällorna påverkas energipriserna inte starkt och tenderar därför att ha mindre inverkan på den nationella ekonomin. Det kommer sannolikt att orsaka en ökning av vissa livsmedel under året, men absolut inte alla. Flygresor till och från Europa och naturligtvis Ryssland kommer troligen att bli dyrare. Semesterresor i Europa blir dyrare. Livet i allmänhet kommer att bli dyrare i Europa, och det blir därför färre semestermedel. Detta i sin tur kommer att få färre europeiska turister till Thailand. Så även om de nuvarande Covid-restriktionerna skulle hävas, kommer budgetmedvetna européer sällan att besöka Thailand. Detta försenar dock den lokala ekonomiska återhämtningen här.

-=-=-=-=-=-=

Alex J-1.5 miljoner ryssar + 100 2019 ukrainare 2022. Detta kommer att ge en massiv intäktsförlust XNUMX eftersom jag är säker på att båda nationerna tillsammans kommer att vara frånvarande i år. Detta är på toppen av en redan skadad thailändsk ekonomi.

-=-=-=-=-=-=-

Allen P-It kommer att påverka ryssarna i Thailand eftersom rubeln är toalettpapper och vem kommer att byta rubel mot en annan valuta och Visa upphörde med sin verksamhet i Ryssland så ryssarna har förmodligen inte användningen av sina Visa-kort i Thailand. Fångad i Thailand utan pengar

-=-=-=-=-=-=-

David VI tycker att det är roligt att de enda jag hör klaga på rubeln är några västerländska utlänningar. Förresten, det går upp redan i 1 vecka. Ryska folket är vana vid mycket tuffare devalveringar så det är bara inget speciellt, för västerlänningars tragedi. Huvudproblemet är betalningsinfrastruktur, de implementerar kinesiska Unionpay snabbt och det kommer att användas över hela Asien och över hela världen

–=-=-=–=-=-=-=-

Kevin V-Kanske Thailand borde öppna upp innan de hamnar sönder

-=-=-=-=-==-=-=-

John D-Inga barn i barnvagnar kl. 1 på gågatan?

-=-=-=-=-=-=-==-

Ryse- Du kan redan se effekterna i Jomtien och många små försäljare som strandstolsförsäljare, thailändska restauranger, gatuvagnsförsäljare, hotell, till och med närbutiker, påverkas. Ryssar spenderar pengar, men inte på rödljusbarer, vilket det verkar som många västerlänningar som läser de lokala nyheterna vet. Det är en sorglig situation för många.

-=-=-=-=-=-=-

Caleb-Ryssland var det största landet som besökte före kriget. Det kommer att få stora effekter, men mer i Phuket än i Pattaya.

- = - = - = - = -

Fick du inte chansen att höra av dig? Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Ha en bra vecka så ses vi snart!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/