Golf: Whiz-Kid Chanettee firar back-to-back Thailand blandade vinster med stil

Hat Yai, Thailand-

  Glödheta Chanettee Wannasaen kom fram som den första spelaren att fira back-to-back-vinster i Thailand Mixed med TrustGolf som värd efter en övertygande femskottsseger över sin idol Prom Meesawat på Southern Hills Golf & Country Club i Hat Yai i söndags .

Den 17-åriga tjejen som vann säsongsöppningen Thailand Mixed på Springfield Royal Country Club i Cha-Am förra månaden höll i ledningen från början av dagen tills den var klar. Hon kvitterade med 64 på 22 under-par-266.

"Jag var nöjd med sättet jag spelade, särskilt mina puttar", sa den begåvade tonåringen som sprängde nio birdies mot en ensam bogey på 17:eth hål.

"Jag är så glad över att få spela i samma grupp med fantastiska spelare som vunnit på den här turnén tidigare som Prom och Piano (Arpichaya Yubol). De pushade mig verkligen där ute”, tillade Chanettee som har vunnit tre turneringar hittills den här säsongen inklusive LPGA Thailand National Qualifiers.

"Det har varit en underbar vecka. Jag drev verkligen på mig själv och tog mig till tillfället på den här banan som ger en stor utmaning”, tillade Channettee som också gick med sin hjältebal som flerfaldig vinnare i Thailand Mixed.

Den 37-åriga balen, som vann två gånger förra året i Chiang Mai och Prachuab Khirikhan, blev ensam tvåa efter sin felfria omgång på 65. Han landade fem skott bakom på 17 under par-271.

– Jag är så nöjd med hur jag hanterade situationen. Min putter fungerade verkligen bra där ute. Faktum är att jag har lagt mig bra sedan förra evenemanget på Black Mountain. När det gäller Chanettee så spelar hon så bra nu. Hon är nästa kraft att räkna med för golfen i Thailand”, sa Prom.

Invigningsmästaren Arpichaya Yubol studsade tillbaka från ett trögt första niospel för att avlossa en birdie och en örn på 16:anth hål för att sluta med 70 på 14 under-par-274.

2018 Thai PGA Tour nr 1 Witchayanon Chothirunrungrueng satt 10 skott från tempot efter en 66 och totalt 12 under-par-276 för att ta den ensamma fjärdeplatsen, bäst hans avslutning på Thailand Mixed.

Efter två skott bakom på ensam femma var Thai nr 1 Sadom Kaewkanjana som sköt 67 för totalt 276.

Samtidigt vann Pimmada Wongthanavimok sin andra raka titel för bästa amatör efter att ha slutat på 293 för delade 52nd.

Efter Songkhla-stoppet kommer de nio bästa manliga och nio kvinnliga spelarna på TrustGolf Tour Order of Merits att vara berättigade till två TrustGolf Asian Mixed-serier på Siam Country Club Waterside Course i Pattaya 7-10 april och 13-16 april.

……………………………………… ..

Om TrustGolf

 TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har stöttat internationella turneringar inklusive "TrustGolf Women Scottish Open", en Ladies European Tour som samsanktionerats med LPGA Tour-evenemanget mellan 2021-2025. Ett stort antal världsledande golfare anmälde sig till evenemanget som bidrog till att främja en god image för Thailand. Dessutom fick thailändska kvinnliga spelare, under stöd av TrustGolf, möjligheten att tävla i det europeiska evenemanget.

Mellan 2020-2021, förutom fem Thailand Mixed-serier som hölls av TrustGolf, anordnade TrustGolf Tour även TrustGolf Amateur Qualifier 2021 som valde ut spelare att tävla i IMG Academy Juniors World (San Diego och Florida Challenge) och Amatör för män och kvinnor i Asia Pacific . Under 2022 kommer TrustGolf att vara värd för fem Thailand Mixed arrangerade av TrustGolf-evenemang (med en total prispengar på 17 miljoner Bt) och två TrustGolf Asian Mixed-evenemang, tresanktionerade av Asian Tour, Ladies European Tour och TrustGolf Tour (totalt prissumma på 1.5 USD miljoner prispengar) på Siam Country Club Pattaya Waterside i april. Dessutom kommer det att finnas TrustGolf Link Series som kommer att fungera som Access Series for Ladies European Tour som också inkluderar TrustGolf Scottish Open (2 miljoner USD i prispengar).

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/