Bashuset för onlinespel i Nonthaburi gjorde en razzia i morse för att ha drivit fyra illegala webbplatser med en omsättning på 20 miljoner baht

Nonthaburi –

Thai Police Cyber ​​Taskforce (PCT) gjorde en razzia på en dold bas av fyra webbsidor för hasardspel online i Bang Kruai-distriktet i Nonthaburi och genererade 20 miljoner baht i morse den 29 mars.

Tjänstemännen började sin sökning i ett lyxhus i Bang Kruai efter ett tips från en oroad medborgare om att platsen enligt uppgift användes som driftbas för stora webbsidor för hasardspel online.

Vid razzian upptäcktes 10 misstänkta, 5 män och 5 kvinnor, som troddes vara webbadministratörer, tillsammans med 3 avancerade datorer. Andra våningen i huset var enligt uppgift ett boende för de anställda.

Enligt polisutredningen hyrdes huset i 10 dagar och användes för illegal verksamhet. Gruppen skulle övertala potentiella kunder genom att annonsera på webbplatserna. Ungefär fyra webbsidor drevs under nätverket för hasardspel med mer än 200,000 200 registrerade personer och en omsättning på mer än XNUMX miljoner baht.

Det visade sig också att huset var kopplat till 16 andra platser som polisen hade gjort en razzia tidigare i morse i huvudstaden samt några rapporterade webbplatsbaser i Songkhla och Chiang Mai.

Polisgeneral Damrongsak Kittipraphat, biträdande generalkommissionär för den kungliga thailändska polisen, sa att personalen försiktigt skulle kontakta deras nätverk via videosamtal för att rapportera och uppdatera om de hittade en plats där polisen hade gripit och skulle driva verksamheten med strikt säkerhet som gjorde det svårare att fånga de misstänkta och spåra upp de som var inblandade.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.