Thailands meteorologiska avdelning varnar för åskskurar med byiga vindar i de flesta delar av Thailand

Nationella -

  Den thailändska meteorologiska avdelningen varnade idag, den 29 mars, för åskskurar med byiga vindar i de flesta delar av landet, särskilt i norr, centrala och nordost.

I allmänhet finns ett högtryckssystem från Kina kvar över nordöstra Thailand och Sydkinesiska havet. Den övre delen av Thailand är fortfarande varmt. Åskskurar med isolerade byiga vindar är sannolikt i nordost, norr, central och öst.

De svaga nordvästliga och sydostliga vindarna råder över Thailandbukten med isolerade åskskurar i söder.

I den norra delen, värme med torr dis rapporteras. Enstaka åskskurar och isolerade byiga vindar är möjliga mestadels i Chiang Rai, Lampang, Phayao, Phare, Nan, Uttaradit, Phitsanulok och Phetchabun. Lägsta temperatur är 21-26 °C. och maxtemperaturen är 34-38 °C.

I den nordöstra delen, isolerade åskskurar med isolerad byig vind förekommer mestadels i Loei, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buriram och Surin. Lägsta temperatur är 21-25 °C. och maxtemperaturen är 31-35 °C.

I den centrala delen, varmt dis under dagen rapporteras med spridda åskskurar och isolerade byiga vindar mestadels i Suphan Buri, Uthai Thani, Chainat, Nakhon Sawan, Lop Buri, Saraburi och Ayuthaya. Lägsta temperatur är 24-27 °C. och maxtemperaturen är 35-37 °C.

För Bangkok och dess närhet, hett dis under dagen rapporteras med enstaka åskskurar. Lägsta temperatur är 26-27 °C. och maxtemperaturen är 35-37 °C.

I den östra delen (inklusive Chonburi), varmt dis under dagen förväntas. Spridda åskskurar och isolerade byiga vindar kommer att förekomma mestadels i Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Trat. Lägsta temperatur är 24-27 °C. och maxtemperaturen är 33-36 °C. Våghöjd rapporteras under 1 meter och cirka 1 meter i åskskurar.

I den södra delen, Enstaka åskskurar förutses mestadels i Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phang Nga, Trang och Satun. Lägsta temperatur är 24-25 °C. och maxtemperaturen är 33-36 °C. Våghöjden rapporteras till ca 1 meter och över 1 meter i åskskurar.

Avdelningen varnade också människor att akta sig för de svåra förhållandena genom att hålla undan utomhusplatser, stora träd och osäkra skyltar. Jordbrukare bör förbereda sig på skördeskador.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.