Thai-malaysiska gränsen i Songkhla välkomnar över hundra resenärer på sin första dag av återöppning

Songkhla –

  Den thailändsk-malaysiska gränsen i Sadao-distriktet Songkhla var trångt idag, 1 april, med över hundra resenärer efter att den officiellt hade öppnats igen idag, 1 april, enligt de nya "Thailand Pass"-reglerna.

Sadaos immigrationskontrollpunkt hade välkomnat 107 malaysiska turister som registrerat sig under "Thailand Pass"-systemet sedan 5:00. den första dagen av återöppningen. De var tvungna att visa upp sitt pass, Covid-19-vaccinationsintyg och bevis på bokning och betalning för SHA extra plus boende.

Några av resenärerna nekades dock vid checkpointen eftersom de inte kände till dokumentationen och registreringen av Thailand Pass-systemet och trodde att endast pass krävdes vid ankomsten.

Enligt de nya Thailand Pass-åtgärderna skulle kvalificerade besökare genomgå ett RT-PCR-test och stanna på ett SHA plus hotell/boende för att vänta på resultatet i minst 4-6 timmar. De som testade positivt skulle få behandling och de som testade negativt skulle resa under "Test&Go"-systemet enligt strikta regler, inklusive att bära ansiktsmasker på offentliga platser hela tiden.

De flesta resenärer hade idag familjer i Thailand eller ett företag i området. Antalet SHA plus-boenden i området var också klart och tillräckligt för att underlätta för de registrerade konsumenterna.

Sadaos distriktschef Surin Suriyawong avslöjade att den första dagen av återöppningen gick smidigt. Några hade dock problem med sina dokument och registrering och var tvungna att återvända till Malaysia eftersom de inte kände till kraven.

Foto med tillstånd: INN News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.