Läsare Talkback-resultat: Vad bör den nya Pattayas borgmästares FÖRSTA prioritet vara?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Vad bör den nya Pattayas borgmästares FÖRSTA prioritet vara?

Läsare Talkback Thailand: Vad bör den nya Pattayas borgmästares FÖRSTA prioritet vara?

Lite sammanhang kring denna fråga:

För första gången på nästan ett decennium kommer Pattaya att välja en ny borgmästare den 22 maj i år. Den tidigare utnämnde borgmästaren Sonthaya Khunplume avgick förra veckan och staden drivs för närvarande av den permanente sekreteraren och stadschefen under tiden.

Företags- och turistföreningar uppmanar redan den nya borgmästaren att deras första prioritet bör vara att återställa Pattayas skadade turism industri och pressa regeringen att göra allt som står i deras makt för att lätta på restriktioner kring nattliv, underhållning, turism och andra föremål.

 Men några av våra läsare har pekat ut vägbyggen eller vattenavlopp som, enligt deras åsikt, en större prioritet (och kommer att hjälpa turismen på vägen.)

Så vi vill höra från dig. Vad borde vara det FÖRSTA som den nya borgmästaren, vem de än blir, fokuserar på i Pattaya?

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte lägga upp allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och återspeglar kanske inte TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=-=-=-=-=-=-==-=-

Graeme C-Få expertråd och vidta positiva och korrigerande åtgärder angående en slutlig långsiktig lösning på Pattayas pågående översvämningsproblem och skadade – otillräckliga infrastrukturproblem

-=-=-=-=-=-=-=-=–=-

Ric U-Sidewalk renovering och parkeringsplatser utanför gatan $ på Sois nära Beach Road. Pengar till staden och minska trängseln vid viken

-=-=-=-=-=-=-=-==-

Gunter H-Sack personen som gör väg- och trafikplaneringen i Pattaya. De borde skickas till Europa för utbildning. Jag har aldrig sett en så dum planering och utformning av vägar i hela mitt liv. Helt utan förnuft.

-=-=-=-=-=-=-=-=-

Gene B-Fixa gångvägarna/trottoarerna. Döda stranden "näring" -projektet, det är inte nödvändigt; människor älskar Jomtien Beach mest som den är; bara fixa områden med kraftig erosion.

-=-=-=-=-=-=-=-==-

Richard R-vidga trottoarerna och plantera träd över staden och särskilt de höga träden som gav skugga på stranden sätter bänkar, installerar små papperskorgar, fortsätter att gräva ner elkablarna och……. så många saker att göra

-=-=-=-=-=-=-=-=-=—

Charles P-Hi  Den nya borgmästarens första prioritet borde vara att återställa internationell turism till Pattaya. Internationella turister spenderar i genomsnitt 2500$ per semester, inhemska turister 200$ per semester. Gör summorna.

För detta ändamål bör han utöva påtryckningar på regimen att häva alla återstående inträdesrestriktioner för covid och återinföra de ursprungliga flerinträdesvisumerna. Utan detta hittar de alternativa destinationer och kommer inte att återvända till Thailand/Pattaya.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
John M-Öppna staden för vaccinerade turister – alla papper och tester innan du sätter dig på ett plan, vilket är bra, jag vill inte flyga på 20 timmar på ett plan med 500 personer som inte är testade, men sedan testa igen när du anländer och bor på ett hotell och alla papper för Thailand Pass – jag kan åka till Kambodja, Lao, Vietnam med Easy pass, fyll i en ansökan, skicka dem 25 USD. och det är gjort -hela det här Thailandspasset är en stor rip-off - någon tjänar massor av pengar - de vill göra Pattaya till Disneyland?? Hur dumt kan det vara?? Det kommer att ta 10 år för Pattaya att återhämta sig om någonsin.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
NR- END Thailand Pass and Test and Go och lagligt öppna alla barer och klubbar igen till sent. (Redaktörens anmärkning - Vi fick MÅNGA förfrågningar som denna. Vi måste dock notera att dessa särskilda restriktioner är från nationell nivå och en del av Covid Center/nöddekretet, och den lokala borgmästaren skulle inte ha befogenhet att avsluta dessa på egen hand.)
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Jay J-Stoppa fler vägarbeten från att starta tills de "pågående" är slutförda!
-=-=-=-=-=-=-=-=
Alan F-Sortera avloppen
-==-=-=-=-=-=–=
Apolo E-Bli av med alla ladyboys som hänger på gatorna, speciellt i hela Soi Buakhao-området.
-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melvin H-Ta ner alla lösa vajrar som hänger från stolpar. Jag tappade nästan ett öga.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Howarth-Road-säkerhet, (särskilt för moto-åkare, hjälmar, etc) någon form av trafikdämpning för att stoppa tävlingsteamen?
-=-=-=-=-=-=-=-=—
Richard E-vattenreningsverk
-=-=-=-=-=-=-=-=
James R-Fixa trottoarerna för att göra dem lämpliga för fotgängare och handikappade. Sortera bort Soi Bukhao, den används som en råttkörning, stäng av den mellan Soi Diane och Soi 19 efter kl. 6 och gör den bara för fotgängare som Bangla Road i Phuket.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Guy H-Begränsa red light district till ett särskilt område. Begränsa antalet ölbarer. Tål inte massage & gogo-tjejer som sitter ute framför salonger och klubbar. Ta med alla herrelösa hundar till ett skydd. Fixa trottoarerna.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Mr Mont-Ban red light district, barer, klubbar, liknande permanent. Rensa bort ALLA frilansare i alla delar av staden. Stäng av massagebutikerna som erbjuder extrafunktioner. Vägra att någonsin "lagligt" öppna upp barer och klubbar och istället arbeta på att bli av med det som finns kvar genom att vägra licenser, upprätthålla zonindelning etc. Jag skulle råda dig att ytterligare begränsa den nuvarande situationen genom att strikt se till att ombyggda restauranger verkligen är restauranger med kök, kockar, inga arbetande tjejer osv, och att stänga ner resten av barbranschen. Svält ut dem, bli av med dem och gör staden till en riktig familjeresort för thailändare i medelklass och kvalitetsturister.
-=-=-=-=-=-===-=-=–=-=-
Stuart W-Det spelar ingen roll vem folket röstar på... den som kommer in kommer att göra vad han eller hon blir tillsagd att göra av sina chefer i regeringen som blir tillsagda vad de ska göra av sina chefer i de stora företagen och banksystemet.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Fick du inte chansen att höra av dig? Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Ha en säker vecka så ses vi snart!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/