Den pågående osäsongsbundna kylan är inte en polarvirvel, säger den thailändska meteorologiska avdelningen

Nationella - 

  Den pågående osäsongsbetonade kylan i de flesta övre delarna av Thailand beror inte på polarvirveln, utan till en relativt stark kall luftmassa som kommer från Kina, säger den thailändska meteorologiska avdelningen.

Den thailändska meteorologiska avdelningen har utfärdat ett officiellt meddelande på sin Facebook-sida idag, den 4 april 2022, för att klargöra en missuppfattning online om den pågående ovanliga förkylningen som vissa hävdade orsakades av en polarvirvel. "temperaturfallet från 1 april till 3 april orsakas inte av en polarvirvel, utan snarare en relativt stark kall luftmassa som sträckte sig från Kina"Under dagen varierar de flesta av övre Thailands temperaturer från varmt till mycket varmt, och åskväder är relativt vanliga. Högtrycks- och kallluftsmassan som brukade täcka övre Thailand försvagas och drar sig tillbaka till Kina på vintern, men beroende på luftmassans styrka kan den periodvis åter sträcka sig till övre Thailand, vilket resulterar i dåligt väder, åskväder, kraftiga vindar och en sänkning av temperaturen som sett.

Polarvirveln, som har diskuterats flitigt på internet, har ingen effekt på Thailand eftersom Himalaya blockerar vinden som orsakas av polarvirveln, vilket gör det svårt för vind från nordpolen att nå Thailand, säger den thailändska meteorologiska avdelningen.

De norra, centrala och östra regionerna, inklusive Bangkok, förväntas möta en temperatursänkning på 2-4 grader och starka vindar och 1-3 grader i nordost under de kommande dagarna, särskilt över natten.

Människor i de drabbade områdena uppmanas att ta hand om sin hälsa och bönder måste vara vaksamma på sina grödor som kan skadas av vädret.

Sydliga lågtrycksområden kan också uppleva ökande regn och kraftigt regn; därför bör folk vara på utkik efter översvämningar.

Vindvågorna i Thailandviken är måttliga, och de övre vikenområdena kan uppleva en havsvåg på 2 meter eller högre, så sjömän bör vidta försiktighetsåtgärder eller avstå från att segla en stormig dag.

För ytterligare information, se https://www.tmd.go.th/ eller ring 0-2399-4012-13 plus 1182. Linjen är öppen 24 timmar om dygnet.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.