De hetaste nyheterna i Thailand från den senaste veckan: Inga vattenstänkaktiviteter tillåtna på Songkran, Åtgärder för nyanlända implementerade och mer

FOTO: Prachachat

  Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, 28 mars till 3 april, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

1. Inga vattenstänkaktiviteter är tillåtna i Bangkok under Songkran i år, bekräftar flera myndigheter

Det är nu officiellt och bekräftat av både Bangkoks smittsamma sjukdomskommitté och folkhälsoministern att de offentliga aktiviteterna för vatten/skumstänk inte kommer att hållas i Bangkok, och så som andra provinser över hela landet, på ett år till. Båda avdelningarna sa att firandet var omöjligt eftersom spridningen av Covid-19 fortfarande var ett stort problem. Minister Anutin bad allmänheten att vänta ytterligare ett år trots att han redan gjort ett liknande uttalande under de senaste två åren. Detta är tredje året i rad Songkran kommer att vara torr på grund av Covid-19-restriktioner.

Inga vattenstänkaktiviteter tillåtna i Bangkok under Songkran i år, bekräftar flera myndigheter

2. Uppdaterade åtgärder för att komma in i kungariket Thailand tillkännagavs med start den 1 april

Början av april markerar något lättnade åtgärder för internationella ankomster eftersom inga RT-PCR-negativa resultat krävdes inom 72 timmar efter avresan till Thailand. Men förutom det förblev de flesta kraven desamma, inklusive registreringen av Thailand Pass, en övernattning på ett SHA++ hotell, etc.

Uppdaterade åtgärder för att komma in i kungariket Thailand tillkännagavs med start den 1 april

3. Thailändsk polis varnar för oacceptabla spratt och skämt på aprilskämt

Thaipolisen skämtade trots allt inga skämt eftersom de varnade allmänheten för att undvika "känsliga ämnen" när de spelade spratt och skämt på sociala medier på April Fool's Day i fredags. Ett hårt straff på 5 års fängelse eller böter på hundratusen baht kan utdömas för att göra det.

Thailändska polisen varnar för oacceptabla spratt och skämt på första april

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Psst...vill du se mer? Kolla in vår TikTok här

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.