Pattaya hemlös kvinna som blir viral på Tiktok får hjälp av Chonburi socialarbetare

Pattaya – 

  En hemlös kvinna i Pattaya som blev viral på Tiktok för att ha stått konstigt stilla i timmar på natten fick hjälp från relevanta myndigheter i går, den 5 april.

Efter en viral Tiktok-video av en hemlös kvinna som mystiskt stod framför en poliskiosk i timmar tidigare denna vecka, igår, den 5 april, gick socialarbetare och stadens centrum för skydd av hemlösa till Pattaya-stranden framför köpcentret Central Pattaya för att hjälpa till kvinnan i videon.

Enligt lokalbefolkningen fick hon smeknamnet "Mae Sai Yued" (orörlig kvinna) eftersom hon ofta hittades stående helt stilla runt Pattaya-områdena och ibland inne i köpcentra. Senare avslöjades hennes riktiga namn av socialarbetarna som Amporn Prasi. Hon bodde tidigare i Ban Muang-distriktet, Ban Dung-distriktet, Udon Thani-provinsen, vilket framgår av hennes legitimation. Lokala invånare sa att kvinnan var psykiskt sjuk och tyckte om att sova framför Pattayas polisstation.

Till en början fördes hon till Bang Lamungs sjukhus för primärhjälp, innan Chonburis centrum för skydd av hemlösa tar hand om resten.

TPN noterar att mängden hemlösa i Pattaya-området har ökat lokalt sedan Covid-19-pandemin började, vilket förde med sig många företagsnedläggningar, restriktioner och en brist på turister som ödelade Pattayas ekonomi. Även om saker och ting har börjat förbättras har Pattaya fortfarande en lång väg kvar att gå. Vi har behandlat hemlösa frågor lokalt många gånger under de senaste två åren, med några artiklar nedan.

Relevant/liknande artikel:

Pattaya-tjänstemän strävar efter att avsevärt minska antalet hemlösa i staden innan de "återöppnar" för en bredare turism

Lokala invånare i Pattaya uppmanar myndigheterna att göra mer för att hjälpa den växande hemlösa befolkningen i staden

Tidigare byggnadsarbetare är nu hemlös, bor i ett rör och arbetslös på grund av Covid-19-restriktioner i Pattaya, berättar sin historia

Situationen för hemlösa i Pattaya förvärras enligt lokala tjänstemän, några invånare oroade sig för Covid-19 i hemlösa befolkning

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan. 

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.