Tre thailändska misstänkta greps i Nonthaburi för att ha sålt levande tigerunge på sociala medier

Nonthaburi –

Tjänstemän från National Parks Department och Crime Division arresterade igår, den 5 april, en grupp påstådda smugglare som enligt uppgift olagligt sålde en levande tigerunge på sociala medieplattformar.

Specialstyrkan "Wild Hawk" under Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation inledde utredningen efter att ha blivit varnad av thailändsk polis om att det förekom handel med levande vilda djur på sociala medier (Facebook).

Undersökningen avslöjade nästa handelsutnämning för att leverera djuret på parkeringsområdet för ett varuhus i Bang Yai-distriktet, Nonthaburi, i går. Från och med 7:05. På tisdagen hade polis och specialstyrkor anlänt till platsen och upptäckt en man som körde en sedan för att enligt uppgift leverera det vilda djuret till ytterligare två män som redan befann sig på parkeringsplatsen.

Tjänstemännen presenterade sig sedan och arresterade tre misstänkta, vars namn endast avslöjades som P, Tum och Tri, och beslagtog en fyra månader gammal tigerunge och fyra mobiltelefoner.

P och Tum ska ha berättat för polisen att de kontaktade Tri för att köpa tigerungen från ett grannland för att sälja den till andra intresserade kunder. Om handeln var framgångsrik skulle Tri ge en provision till P och Tum. Men processen avbröts eftersom de fångades av myndigheterna.

Inledningsvis levererades alla tre av dem för ytterligare rättsliga förfaranden till Bang Yais polisstation under anklagelserna om att gemensamt äga och handla skyddat vilda djur utan tillstånd, vilket i det här fallet var en tigerunge värd cirka 400,000 17 baht, vilket bryter mot paragraf 29, 112, 116 och 2562 i Wildlife Preservation and Protection Act BE XNUMX.

Det var inte omedelbart klart vad som skulle hända med ungen, med "Wild Hawk"-officerare som sa att barnet skulle tas väl om hand. "Wild Hawk"-officerare förhörde också ytterligare de tre misstänkta om var babytigern hade kommit ifrån.

Foto med tillstånd: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.