Thailands premiärminister uppmanar till att marknadsföra "Soft Power" efter att mango sticky rice blev viralt efter den thailändska rapparen Millis framträdande på Coachella i går

FOTO: Prachachat

Bangkok -

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha sa idag, den 18 april, att regeringen skulle fortsätta att driva thailändska kulturer och traditioner som "Soft Power" efter att ha blivit tillfrågad om den skyhöga efterfrågan och det virala ämnet Mango klibbigt ris i går.

Premiärministern svarade på reportrars fråga om huruvida regeringen skulle överväga om "mango sticky rice" kommer att föreslås som ett immateriellt kulturarv efter Thailändska kvinnliga rapparen Millis framträdande kl Coachella igår, där hon sågs äta en maträtt med mango sticky rice på scenen, meddelar det virala ämnet och efterfrågan på rätterna nationellt och internationellt. Milli var den första soloartist som uppträdde på Coachella från Thailand i historien och blev den främsta Twitter-trenden i Thailand efter hennes framträdande som också innehöll politiska budskap.

Prayut sa helt enkelt till reportrar i eftermiddags att beslutet var under övervägande av en relaterad kommitté. Han fortsatte att betona hur landet har mycket bra och värd att främja mat, kultur och levnadssätt som borde drivas in i "Soft Power"-kampanjen.

"Jag var den som bestämde att Thailand behövde påskynda stödet och utvecklingen av vår Soft Power, särskilt på de resurser som vi redan hade mycket av, för att göra dem och Thailand mer igenkännliga", sa han.

Mjuk kraft är i grunden en fancy term för att främja ett lands arv och kultur genom olika kanaler, inklusive mat, kändisar, konst och underhållning, noterar TPN.

Premiärminister Prayut och Milli har inte alltid varit på bästa sätt eftersom de tidigare hade en inkörning 2021 när hans advokat anklagade henne för ärekränkning och förolämpning av premiärministern online för hans hantering av Covid-19-pandemin. Fallet avgjordes senare genom att Milli betalade 2000 baht i böter. Du kan läsa mer om den historien nedan. Samtidigt, när Millis globala stjärna reser sig och hon blir en ikon för många unga thailändare, har den thailändska regeringen lättat på deras förhållningssätt till henne och andra toppkändisar som Lisa Blackpink, eftersom de mer fullständigt anammar den mjuka makten.

18-årig thailändsk rappare bötfälldes med 2,000 XNUMX baht vid Bangkoks polisstation för att ha påstått offentligt förolämpat Thailands premiärminister online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.