Läsare Talkback Thailand Resultat: Hur länge har du kommit till Thailand? För expats, hur lång tid tog det innan du flyttade hit?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Hur länge har du kommit till Thailand? För ex-pats, hur lång tid tog det innan du flyttade hit?

Lite sammanhang kring denna fråga:

Tror du att år i Thailand har någon betydelse? Många skryter ofta om hur länge de har bott eller kommit till Thailand. Tror du att detta spelar någon roll?

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte publicera allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och kanske inte återspeglar TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=-=-=–=-=-

Charles Yi har kommit till Thailand sedan 1999. Det är en billig semester. äta och dricka och se några platser.

-=-=-=-=-=-=-

Nuanjan AI visste väldigt lite om Thailand förutom vad jag hade hört från folk som faktiskt hade varit där. Genom bra eller otur, beroende på hur man ser på det, under hela mitt yrkesverksamma liv fick jag chansen att åka till Thailand för att jobba med att bygga en ny fabrik. Det var 1991. Jag berättade för min bror att han skulle jobba i Thailand. Jag var singel och min bror sa till mig att jag aldrig skulle bo i USA igen. Han tjänstgjorde i Vietnam och hade R&R-besök i Thailand. Han hade nästan rätt. Bortsett från fem långa år i Kalifornien, är jag fortfarande här. Jag åkte tillbaka till USA för att arbeta under den thailändska ekonomikraschen 1996/1997. Den lyckligaste dagen i mitt liv var när jag kunde gå i pension och satt på LAX-banan med en enkelbiljett tillbaka till Thailand. Jag har inte för avsikt att någonsin lämna detta vackra land.

-=-=-=-=-=-=-=-

Stephen S-First kom till Thailand 2010 och tillbringade 2 månader varje år här tills jag gick i pension och flyttade hit 2016. Det spelar ingen roll hur länge du har varit här, annat än att du får mer kunskap om hur saker fungerar och vem du ska känna /tala med.

-=-=-=-=-=-=-=-=

Adam J (TPN-personal)-Jag kom första gången 2010 på en lite sporadiskt semester. Jag kom sedan några gånger om året fram till 2014 då jag blev uppsagd och använde avgångsvederlaget för att ta det som från början var tänkt att vara några månaders ledighet. Möjligheten knackade och jag har bott och arbetat här sedan lagligt och driver för närvarande TPN. Jag har aldrig "ämnat" att bo här för alltid men jag tycker om att göra det och älskar landet, maten, människorna och till och med ex-klapparna 🙂 Jag har lärt mig så mycket här och fortsätter att lära mig varje dag, men ju mer jag lär mig ju mer jag märker att jag inte visste.

-=-=-=-=-=-=-=

Eric O-Började komma för 47 år sedan. Har bott här av och till. Heltid de senaste 5-6 åren

-=-=-=-=-=-=-=-

Peter M-Många gånger från 1989 till 2009 när jag kom hit för att gå i pension och har varit här sedan dess.

-=-=-=-=-=-=-=-=

Brian B-

Sedan 2016. Det här är min 5:e resa och min längsta resa.
Normalt här i ca 2 veckor. Denna resa har varit cirka 11 veckor (77 dagar).
Hotellkostnaderna har varit cirka 50 % lägre än på alla mina tidigare resor och låtit mig stanna längre.
-=-=-=-=–=-=-=-
John S-Första gången här var 1987, bosatte sig 2009, gick utför under åren IMHO.
-=-=-=-=-=-=-=-
Nigel C- Några gånger över 4 år kom sedan för gott. Har aldrig ångrat att jag varit här på 18 år. Inte perfekt men passar mig!
-=-=-=-=-=-=-=-
Jan A-First kom hit 1994, bosatte sig 2006.
-=-=-=-=-=-=-=-
Paul W-40 år. och det var bättre då. än vad det är nu
-=-=-=-=-=-=-
Aaron R- Jag bor inte där, men jag ville kommentera killarna som skryter om att ha bott där i 10, 20, 30, 40 år. I de flesta fall har dessa killar "satt sig" i rutiner, de bryts sällan upp även om jag kommer på semester och alltid gör något annorlunda, åker på äventyr, besöker olika platser, etc. Jag har märkt att jag under tre års besök i Thailand ser ut att vet mer än många killar som sitter i samma bar varje dag i trettio år med samma kvinna som aldrig går någonstans. Dessa är också de första killarna att föreläsa mig om Thailand men har aldrig lämnat Pattaya eller ens hört talas om hälften av platserna jag har varit och sett. Tid som spenderas VÄL är bättre än total tid.

-=-=-=–=-=-=

Fick du inte chansen att höra av dig? Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Ha en bra vecka så ses vi snart!

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/