Minor Internationals ordförande William Heinecke uppmanar den thailändska regeringen att avbryta alla inreseåtgärder så snart som möjligt för att öka turismen

Bangkok -

Minor Internationals ordförande William Heinecke skickade ett öppet brev till premiärministern i går, den 18 april, där han uppmanade den thailändska regeringen att avbryta inträdesprogrammet för "Thailand Pass" och "Test & Go"-programmet så snart som möjligt för att hjälpa till att återställa landets turistindustri.

Den thailändska regeringen kommer att träffas senare i veckan för att diskutera förslag för att underlätta de impopulära programmen eller till och med möjligen eliminera dem helt och hållet, även om det senare är en longshot enligt många analytiker, trots programmets negativa inverkan på turistankomstsiffrorna.

Heinecke uppgav i brevet att även om antalet utländska ankomster till Suvarnabhumi flygplats ökade efter avbokningen av Covid-19-testning före ankomst, var det dagliga antalet internationella ankomster endast 11,623 50,000 personer per dag, betydligt lägre än över 2019 XNUMX personer per dag i april XNUMX.

I brevet stod det: "Trots avbokningen av Covid-19-testning före ankomst måste besökarna i Thailand fortfarande genomföra en rad onödiga steg, inklusive förbokning av RT-PCR-tester, förbetalda ennattshotell, obligatorisk hälsa försäkring och mer för att säkra ett visum och/eller Thailand Pass. Besökare måste gå igenom för många krav innan de kommer till Thailand jämfört med många andra länder som nu är helt öppna, inklusive närliggande Kambodja.”

Ordföranden nämnde att många länder som förlitade sig på internationell turism, såsom Singapore, redan hade återkallat komplicerade inträdesåtgärder för att främja återhämtningen av inhemsk turism och deras ekonomier. Han rådde premiärministern att avskaffa landets inreseåtgärder, inklusive "Thailand Pass" och "Test & Go"-programmet, och angav att endast ett vaccinationsintyg och/eller medicinska dokument för att bevisa vaccinationen borde räcka.

Uttalandet lyfte också fram vikten av samarbete mellan myndigheter och privata sektorer som skulle hjälpa till att återuppliva turistnäringen och stimulera ekonomin efter de ekonomiska svårigheterna med två år av gränsrestriktioner, företagsstängningar, utegångsförbud och mer på grund av Covid-19 i Thailand.

"(Regeringens och den privata sektorns) ansträngningar, tillsammans med konkret och enkel kommunikation angående inträdeskrav, är avgörande för turismens framgång i Thailand", tillade han.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.