Turister flockas till Koh Kham Yai Beach medan Koh Si Chang-tjänstemän är värd för Songkran evenemanget "Carrying Girls into Water" i Chonburi

Chonburi – 

 Chonburi-tjänstemän var värd för evenemanget "Carrying Girls into Water" på Koh Kham Yai i går morse efter att det hade skjutits upp i två år på grund av Covid-19. Det traditionella Songkran-evenemanget består bokstavligen av att fysiskt plocka upp lokala bykvinnor från Koh Si Chang och bära dem ut i havet.

Igår, den 18 april, presiderade Wittaya Khunpluem, ordförande för Chonburi Provincial Administrative Organization, öppningsceremonin för evenemanget "Um Saow Long Nam" eller "Carrying Girls into Water" på Koh Kham Yai, Thewawong sub-distrikt, Koh Sichang-distriktet, Chonburi. Koh Kham Yai ligger en kilometer från Koh Sichang-distriktet och kan nås genom att gå ombord på en färja på Koh Loi. Resan tar cirka 45 minuter. Eventet "Um Saow Long Nam" är en av Songkran-aktiviteterna, som hålls på Koh Kham Yai/Koh Si Chang varje år; den behövde dock ställas på is i två år på grund av Covid-19-utbrottet. Från och med nu hade vissa restriktioner lossats, så tjänstemännen beslutade att ta tillbaka den i går morse. Evenemanget innebar att göra meriter, hälla vatten på Buddhas staty, bygga ett sandslott och bära lokala kvinnor i havet.

Thanet Phongsai, Koh SiChang borgmästare, berättade för associerade lokala thailändska medier att syftet med gårdagens evenemang var att bevara några av de traditionella sederna i Songkran eftersom vattenstrider och plaskande historiskt sett inte var populära på Koh Si Chang och de omgivande öarna p.g.a. sötvattenbrist. Dessutom var evenemanget också ett tillfälle för lokalbefolkningen, både män och kvinnor, som hamnat i dispyter innan eller gillade någon att be om ursäkt eller bjuda in personen de skulle vilja bära eller hålla hand och gå ut i havet tillsammans. Enligt Thanet hade seden att Koh Si Chang-män bar bykvinnor i havet för Songkran ägt rum i många decennier, men de har under de senaste åren överskuggats av Pattayas vilda vattenstrider och stora festivaler.

Enligt Mr Thanet var evenemanget mycket populärt bland turister som kom till stranden för att njuta av bärfestivalen, och några deltog.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!   

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.