"Thailand Pass"-systemet och ATK-testning kan återkallas om den inhemska situationen för Covid-19 lättar, säger folkhälsoministern

Bangkok -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul sa till reportrar idag, den 27 april, att regeringen kan återkalla "Thailand Pass"-systemet och självadministrerade ATK-tester och standardisera Covid-19 som en endemisk sjukdom i hela landet efter att pandemisituationen lättat.

Ministern uppgav att myndigheterna noga hade övervakat den allmänna covid-19-situationen och dagliga infektioner i Thailand som gradvis minskade, liksom antalet kritiska patienter med lunginflammation och andra allvarliga symtom. Minskningen var i linje med intentionerna från departementet och regeringen som ville mildra fler Covid-19-åtgärder.

Angående planen att tillkännage Covid-19 som en endemisk sjukdom, sa Anutin att de flesta provinser var redo och villiga att samarbeta. Varje provinsguvernör, som ordförande för den provinsiella smittsamma kommittén, var medveten om regeringens politik och behoven hos deras folk som ville ha ett normalt liv för att försörja sig.

FOTO: BMA Health

Den endemiska sjukdomsplanen måste fortsätta enligt samma standard och förfaranden rikstäckande och kunde inte utföras endast i vissa områden/provinser som en sandlåda, enligt Anutin.

Provinsguvernörer kan ha fastställt andra lämpliga åtgärder som ska genomföras bland lokalbefolkningen, men de måste godkännas av de provinsiella folkhälsomyndigheterna. Så de skulle vara i samma riktning som de nationella åtgärderna.

FOTO: BMA Health

Ministern sa: "I själva verket gick vi mot målet att göra Covid-19 till en endemisk sjukdom varje dag. Åtgärderna avbröts eller blev mindre strikta. RT-PCR och 'Test&Go', till exempel."

"Nu har vi bara föreslagit en egen ATK för internationella ankomster. Det fanns fortfarande där eftersom vi inte ville att allmänheten skulle få panik under och efter Songkran. Om det hade gått 1-2 veckor och det inte fanns några nya infektioner inblandade, kan ministeriet föreslå ATK-testning samt annullering av Thailand Pass så småningom.”

Anutin tackade också allmänheten för tidigare samarbete för att följa förebyggande åtgärder och ta emot vaccinationer som resulterade i det stabila antalet dagliga infektioner efter Songkran-perioden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.