Turism- och idrottsministern föreslår annullering av "Thailand Pass" i juni, men kommer att stanna tills vidare med mindre pappersarbete

FOTO: Prachachat

Bangkok -

Ministern för turism och sport, Phiphat Ratchakitprakarn, planerar att föreslå att registreringssystemet "Thailand Pass" ställs in senast den 1 juni och inkassering av 300-bahts "landingångsavgift" vid nästa möte med Center for Covid- 19 Situationsadministration (CCSA).

TPN-media noterar dock att programmet kommer att stanna tillsvidare med mindre pappersarbete och att även om vissa medier har rapporterat att Thailand Pass tas bort som en säkerhet, det är bara ett förslag som ännu inte ens officiellt har övervägts av relevanta myndigheter. Därför bör turister som planerar att resa i juni inte automatiskt anta att programmet kommer att tas bort.

Phiphat avslöjade i går, den 27 april, att han skulle be CCSA-kommittén att överväga att avbryta "Thailand Pass"-systemet och implementera en enkel vaccinregistrering vid ankomst istället tillsammans med att fylla i annan vaccinationsinformation i TM.6 immigrationsformuläret istället för att underlätta alla resenärer.

Han resonerade att avbokningen skulle göras i juni eftersom infektionerna av Omicron-varianten i landet sannolikt skulle minska och det låg nära folkhälsoministeriets tidslinje för att göra Covid-19 till en endemisk sjukdom senast den 1 juli.

Samtidigt folkhälsominister Anutin Charnvirakul föreslog att återkallelsen av "Thailand Pass" bör ersättas med ytterligare justeringar, som att turister måste få en boosterdos eller ha minst 3 sprutor av ett Covid-19-vaccin här. Om de inte fick minst tre skott, enligt förslag från hälsoministern, skulle de behöva gå igenom andra förebyggande steg som tester eller karantän.

Detta förslag, som TPN-media noterar är bara det och inte officiellt, inte ett officiellt förslag, lag, regel eller något liknande, föll inte i smaken hos många, inklusive turistministern.

Turistministern meddelade att antalet vaccinationer bör övervägas på marknad för marknad och att tre sprutor av ett Covid-19-vaccin skulle begränsa många besökare eftersom många länder inte krävde det, särskilt för lågriskpersoner som var inte äldre eller utsatta, vilket är Thailands främsta turistmarknad.

FOTO: Prachachat

"Det borde bero på turisternas avreseland och om dess regering redan hade tillhandahållit en boostervaccination eller inte. Om turisterna inte uppmuntrades på grund av bristande vaccination i deras land, borde denna föreslagna regel inte äga rum, säger Phiphat.

När det gäller avgiften för "markinträde" sa ministern att förslaget ursprungligen var planerat att läggas fram för kabinettsutskottet nästa vecka. Om det godkänns kommer det att genomföras under de kommande tre månaderna. Enligt hans uttalande delades en avgift på 300 baht upp i 50 och 200 baht. De första 50 baht skulle vara för turisters individuella försäkring, inklusive Covid-19-försäkring för milda infektioner, och ytterligare 250 baht skulle delas ut till National Tourism Promotion Fund.

Denna landturismavgift har motarbetats starkt av turism- och företagsföreningar som säger att det är fel tidpunkt att kräva den, oavsett kostnaden. Den thailändska regeringen hävdar dock att avgiften helt skulle användas för försäkring och turism och skulle gynna alla turister genom att uppgradera infrastrukturen för turismen i landet. Den thailändska regeringen har också sagt att utgifterna och summan av pengar för avgiften skulle vara helt transparent och att det inte skulle finnas någon korruption.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.