Pattayas borgmästarkandidat Bob Kittisak, från Progressive Movement, undersöker deponi och avloppsvattenhanteringssystem på Koh Larn

Pattaya —

Kittisak "Bob" Ninwattanatochai, en borgmästarkandidat i Pattaya, och Thanathorn Juangroongruangkit, ordföranden för Progressive Movement Association, besökte Koh Larn denna vecka för att inspektera soptippen, avloppsvattenhanteringssystemet och mer.

Torsdagen den 28 april gick Bob och Thanathorn till en soptipp på Koh Larn som av några invånare i Koh Larn sades vara överfull och ignorerad. Ursprungligen skulle avfallet på Koh Larn transporteras till Pattayas fastland för bortskaffande, men transporten stötte på ett fel med avloppsvattnet från soporna som läckte ut i havet. Sedan 2014 har myndigheterna inte kunnat transportera avfallet, så det har lämnats på Koh Larn. 

Bob uppgav att Pattaya City spenderade 192 miljoner per år, eller cirka 12 % av sin budget, på avfallshantering. För avfallet på Koh Larn planerade staden att anlita en privat institution för att bygga en förbränningsanläggning, vilket skulle kosta cirka 1.9 miljarder baht för att eliminera ett ton sopor, vilket är den högsta kostnaden för avfallshantering per ton i landet. Bob hävdade att dessa höga uppskattningar fortfarande inte hade tagit hänsyn till sorterings- och lagringskostnaderna ännu.

Bob fortsatte att Koh Larn skapade en fantastisk plats för Pattaya från i genomsnitt tio tusen dagliga besökare; därför det effektiva och hållbara sättet att bli av med det avfall som återvinning behövs för att börja inom varje hushåll. Men Pattaya stad har tilldelat endast 135,000 XNUMX baht för kampanjinsamling för närvarande, så han ville ägna mer uppmärksamhet åt detta avsnitt, som han trodde skulle spara mycket budget på avfallshantering på lång sikt. När det gäller förbränningsanläggningen sa han att vi behövde titta mer på det, han ville låta de boende bestämma om de verkligen ville ha det eller inte. Potentialen för en förbränningsanläggning, konstaterar TPN, har diskuterats i många, många år.

Bortsett från avfallsproblemet åkte Bob och Thanathorn till Samae Beach för att inspektera avloppsreningsverket, och de informerades av de berörda medborgarna om att det inte fungerade korrekt. 

Enligt Bob och Thanathorn fungerade anläggningen senast med full kapacitet före Covid-19-pandemin men hade fungerat felaktigt sedan dess, vilket resulterade i att vattnet inte behandlades väl innan det släpptes ut i havet.  

Thanathorn uppgav att anläggningen behövde rengöring, reparationer och en del prylinstallation, särskilt vattenkvalitetstestaren. En liten investering som denna skulle göra en stor förändring, sa Thanathorn.   

"Oavsett om det är sopor eller avloppsvatten, om det inte hanteras väl kommer det att bli ett miljöproblem för havet och skada inkomstkällan för invånarna i Koh Larn och Pattaya. Pattaya stad är direkt ansvarig för dessa frågor. Vi har verkligen potentialen att lösa dessa problem och kommer att agera omedelbart om vi får en chans” sa Thanathorn till en grupp invånare i Koh Larn.   

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.