Thailand Golf: Gritty Teen Chanettee hänger på Lead @ Rayong Green Valley

Rayong-

Brådmogen tonåring Chanettee Wannasaen återhämtade sig från en dubbel bogey för att skjuta en andra omgång 69 och leda halvvägssteget i Bt3 miljoner Thailand Mixed som arrangerades av TrustGolf på Rayong Green Valley Country Club på fredagen.

Vinnaren av fyra evenemang 2022 begick en dubbel bogey på 12:anth hål genom att slå ut i skogen innan hon höjde sin nivå för att avlossa tre raka birdies från hål nr 3-5 för att avgöra med 69. Hennes totala tvådagarssumma var åtta under par-134, ett skott före Parinda Phokun.

"Jag spelade inte så bra som jag gjorde i första omgången. Flaggpositionerna är knepigare, och jag slog inte till bollen till de positioner jag skulle vilja. Jag slog flera bra chip-skott till greenerna men bollen rullade tillbaka till kanten, sa Chanettee som precis fyllde 18 för två veckor sedan.

Återigen kommer hon in i helgens omgångar i näst sista gruppen. Hittills den här säsongen har hon samlat på sig fyra kronor: de två tidigare Thailand Mixed-serierna i Cha-Am och Hat Yai, LPGA Thailand National Qualifiers i Pattaya och det thailändska LPGA Tour-evenemanget i Chonburi i söndags.

”Jag vill inte sätta mina förväntningar för höga den här veckan. Jag vill bara fortsätta att förbättra mig varje dag. Banan ställer upp för tuffa, särskilt stiftpositionerna. Jag måste vara extra försiktig på lördag”, tillade Chanettee.

Parinda, som har 7 troféer på den thailändska LPGA-touren i sitt kabinett, uthärdade en berg-och-dalbana-dag innan hon gjorde upp med 67. Hon producerade en lysande form att skjuta fem av sina åtta birdies på de första nio bara för att begå en dubbel bogey den 11th hål och rygg mot rygg bogeys den 14 – 15th hål.

"Jag spelade otroligt bra längst fram men jag tappade farten bak, speciellt på 14:anth och 15th hål som är tuffa”, sa 25-åringen som söker sin första seger för säsongen.

"På lördag måste jag vara mer konsekvent med mitt chipping- och puttingspel. Jag måste också vara mer försiktig den 14th och 15th hål. Om jag träffar fel kommer jag att hamna i trubbel”, tillade 2017 Thai LPGA Tour No 1.

 Pannapa Polnamin, med en andra rond 69, satt tre slag tillbaka på totalt 137.

Efter två skott efter kom den kommande Denwit David Boriboonsub, den enda mannen i topp fem, som kortade 68, och Princess Superal som slog 66, båda med totalt 138.

Bara nio spelare slog under par efter två dagar. De andra fyra var Sangchai Kaewcharoen, två under, och Chaiyapond Ouitragoon, Kusuma Meechai och invigningsmästaren Arpichaya Yubol, var och en med en under och totalt 141.

Totalt 72 spelare klarade cut på 10 över-par-152.

Fans kan se livesändning av den tredje Thailand Mixed antingen på AIS Play APP eller TrustGolf Facebook och Youtube.

Thailand Mixed arrangeras av TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik. Det stöds av Thailands Sports Authority, National Sports Development Fund, Ministeriet för turism och sport, Bangkok Bank, B.Grimm Company, Bond Holdings, AISPLAY, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Center för Covid-19 Situation Administration och Rayong Green Valley Country Club i Rayong.

.........................................................

Om TrustGolf

 TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har stöttat internationella turneringar inklusive "TrustGolf Women Scottish Open", en Ladies European Tour som samsanktionerats med LPGA Tour-eventet mellan 2021 och 2025. Ett stort antal världsledande golfare har skrivit på upp för evenemanget som bidrog till att främja en bra image för Thailand. Dessutom fick thailändska kvinnliga spelare, under stöd av TrustGolf, möjligheten att tävla i det europeiska evenemanget.

Mellan 2020 och 2021, förutom fem Thailand Mixed-serier som hölls av TrustGolf, anordnade TrustGolf Tour även TrustGolf Amateur Qualifier 2021 som valde ut spelare att tävla i IMG Academy Juniors World (San Diego och Florida Challenge) och Amatör för män och kvinnor i Asien Stilla havet. Under 2022 kommer TrustGolf att vara värd för totalt fem Thailand Mixed som arrangeras av TrustGolf-evenemang (med totalt 17 miljoner Bt i prispengar). TrustGolf anordnade också två TrustGolf Asian Mixed-evenemang, tresanktionerade av Asian Tour, Ladies European Tour och TrustGolf Tour (totalt prissumma på 1.5 miljoner USD i prispengar) på Siam Country Club Pattaya Waterside i april. Dessutom kommer det att finnas TrustGolf Link Series som kommer att fungera som Access Series for Ladies European Tour som också inkluderar TrustGolf Scottish Open (2 miljoner USD i prispengar).

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/