Golf: Brilliant Chanettee går tråd till tråd för att vinna 3:e Thailand Mixed i Rayong

Rayong-

Tonårsunderbarnet Chanettee Wannsaen fortsatte sin dominans på Thailand TrustGolf Tour efter en seger med fyra skott över Sangchai Kaewcharoen i den sista omgången av Bt3 miljoner Thailand Mixed som arrangerades av TrustGolf på Rayong Green Valley Country Club på söndagen.

Trots ett inkonsekvent spel som ledde till fyra birdies mot fyra bogeys, sköt den 18-åriga flickan, tack vare en fördel med nio skott i början av omgången, en sista 71 och totalt 15 under par-269 för att ta hennes tredje raka Thailand Mixed-titel den här säsongen.

"Jag var så stolt över mig själv att vinna för tredje gången. Det var en ganska utmanande dag eftersom jag inte gjorde så många puttar som jag skulle vilja”, sa Chanettee som har vunnit fem titlar sedan januari.

Hennes hattrick-vinst i Thailand Mixed uppnåddes inom en vecka efter att hon firade sin fjärde krona för året i den thailändska LPGA-touren på Laem Chabang International Country Club i söndags. Dessförinnan vann hon de två första Thailand Mixed-serierna i Cha-Am, Hat Yai, och LPGA Thailand National Qualifiers i Pattaya.

Som den nuvarande ledaren på Thailand TrustGolf Tour Order of Merits, kommer Chanettee och No 2 Arpichaya Yubol, som nr 2, att tjäna sina födslar till TrustGolf Women's Scottish Open som är planerat mellan 28-31 juli på Dundonald Links i Ayrshire, Skottland. Chanette hoppas klara av cutten efter att ha misslyckats med att gå vidare till helgens omgångar förra året.

”Kursen skiljer sig helt från kurser i Thailand. Jag vill verkligen åka tillbaka dit för att få erfarenhet en gång till och hoppas kunna gottgöra det, säger Chanettee från Chiang Mai.

 2021 Thailand PGA Tour nr 1 Sangchai samlade sig från nio skott bakom för att minska gapet till bara tre som kommer till det sista hålet. Men det var för sent för honom att vända situationen eftersom han var tvungen att avgöra som tvåa med slutliga 66 på 11 under-par-273.

"Jag försökte ge det en kamp men Chanettee men hon var för bra. Åtminstone nådde jag mitt mål genom att slå under par på sista dagen”, sa Sangchai efter sin bästa avslutning på TrustGolf Tour.

Som ensam trea på 278 var 2021 års vinnare av All Thailand Golf Tour Rookie of the Year Denwit David Boriboonsub som kortade en sista 70.

Den tidigare mästaren Arpichaya kvitterade med 71 på tre under-par-281 för att ta den femte positionen, vilket förde henne till andra plats på Order of Merits, vilket gav henne en plats i Scottish Open.

"Det är mitt mål att vinna den andra biljetten eftersom Chanettee redan säkrade den första. Jag är exalterad över att spela på Dundonald Links. Jag måste vara väl förberedd för en länkkurs. Jag måste öva på att slå bollen rakt och spela under hård vind, sa hon.

..................................................................

Om TrustGolf

 TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har stöttat internationella turneringar inklusive "TrustGolf Women Scottish Open", en Ladies European Tour som samsanktionerats med LPGA Tour-eventet mellan 2021 och 2025. Ett stort antal världsledande golfare har skrivit på upp för evenemanget som bidrog till att främja en bra image för Thailand. Dessutom fick thailändska kvinnliga spelare, under stöd av TrustGolf, möjligheten att tävla i det europeiska evenemanget.

Mellan 2020 och 2021, förutom fem Thailand Mixed-serier som hölls av TrustGolf, anordnade TrustGolf Tour även TrustGolf Amateur Qualifier 2021 som valde ut spelare att tävla i IMG Academy Juniors World (San Diego och Florida Challenge) och Amatör för män och kvinnor i Asien Stilla havet. Under 2022 kommer TrustGolf att vara värd för totalt fem Thailand Mixed som arrangeras av TrustGolf-evenemang (med totalt 17 miljoner Bt i prispengar). TrustGolf anordnade också två TrustGolf Asian Mixed-evenemang, tresanktionerade av Asian Tour, Ladies European Tour och TrustGolf Tour (totalt prissumma på 1.5 miljoner USD i prispengar) på Siam Country Club Pattaya Waterside i april. Dessutom kommer det att finnas TrustGolf Link Series som kommer att fungera som Access Series for Ladies European Tour som också inkluderar TrustGolf Scottish Open (2 miljoner USD i prispengar).

Thailand Mixed arrangeras av TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik. Det stöds av Thailands Sports Authority, National Sports Development Fund, Ministeriet för turism och sport, Bangkok Bank, B.Grimm Company, Bond Holdings, AISPLAY, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Center för Covid-19 Situation Administration och Rayong Green Valley Country Club i Rayong.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/