Thailands folkhälsominister föreslår att registreringen av "Thailand Pass" ska upphöra - men till en början bara för thailändska återvändare

FOTO: Prachachat

Nationella -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul sa idag, den 5 maj, att han kommer att föreslå att registreringen av "Thailand Pass" till en början avbryts för thailändska återvändande innan han eventuellt utökar den till utlänningar i ett ytterligare steg.

Ministern uppgav också att dödligheten för Covid-19-patienter minskade. Sängbeläggningen låg för närvarande på cirka 20 procent, infektionsfrekvensen bland internationella ankomster var 0.001 procent, och medicinerna och medicinska förnödenheter var tillräckliga för att behandla COVID-19-patienter.

Han fortsatte att om den allmänna situationen för Covid-19 Coronavirus var under kontroll, skulle de förebyggande åtgärderna mildras i förberedelserna för att förklara Covid-19 som en endemisk sjukdom.

Dessutom planerade Anutin att föreslå Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) att avsluta registreringen av "Thailand Pass" initialt endast för thailändska återvändare innan han eventuellt senare ansöker till utländska turister.

På frågan om huruvida nöddekretet skulle avslutas eller förlängas, sa ministern att detta beslut var för premiärminister Prayut Chan-O'Cha och CCSA. Men efter att sjukdomen blev endemisk sa Anutin att regeringen inte längre skulle behöva genomföra dekretet för att kontrollera Covid-19 längre.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.