Thailändska folkhälso- och utbildningsministerier diskuterar regleringsplaner för återöppning av skolan på plats i mitten av maj

FOTO: INN News

Nationella -

  Thailands folkhälsominister och utbildningsministerium höll i går, den 4 maj, ett möte för att förbereda regleringsplanen för återgången av återöppningar av skolan på plats den 17 maj.

Dr. Satit Pitutecha, biträdande minister för folkhälsovård, avslöjade för Associated Press att det gemensamma mötet var för att klargöra de förebyggande åtgärderna för klasserna på plats under läsåret 2022 vid utbildningsinstitutioner över hela landet enligt grundprincipen för vad de kallade 3T 1V "Skärrisk, öka immuniteten."

För internatskolor måste de följa förfaranden i linje med "Sandbox: Safety Zone in Schools (SSS)" och andra liknande åtgärder utfärdade av Provincial Public Health Office och Provincial Education Department. Åtgärderna är följande:

  1. Påskynda vaccinationen för att täcka ett så stort antal frivilliga studenter som möjligt.
  2. Utbildningsinstitutioner måste bedömas under "Thai Stop COVID Plus" och måste klara bedömningen med mer än 95 procent.
  3. Förbered implementeringen av åtgärdsplanen om tjänstemän hittar några Covid-19-infektioner eller en högriskexponering i skolområdena och inte omedelbart beordra skolor eller klasser att lägga ner eftersom alla elever borde vara fullt utbildade i skolor.
  4. Den provinsiella folkhälsomyndigheten åläggs att strikt följa åtgärderna och ge de provinsiella hälsocentralerna i uppdrag att övervaka lokala invånare i sina ansvariga områden.

Om en smittad person hittas på en internatskola krävs "Skolisolering" enligt SSS-åtgärderna, tillade biträdande ministern.

För dagskolor tillämpas liknande åtgärder som internatskolor. Den enda skillnaden var när en infektion upptäcktes, skolan kunde sanera det särskilda klassrummet där infektionen upptäcktes innan klasserna på plats fungerade som vanligt, enligt folkhälsoministeriets riktlinjer.

När en högriskperson hittas och om de är helt vaccinerade och asymptomatiska krävs inte karantän. Men om de inte är helt vaccinerade måste de genomföra självkarantän i 5 dagar och uppföljning i ytterligare 5 dagar.

"Om någon har misstänkta symtom, rekommenderas de starkt att utföra självadministrerade ATK-test omedelbart. Om det är asymptomatiskt krävs inte ATK-test. För högriskkontakter rekommenderas ATK-testning den 5:e och 10:e dagen efter att ha kontaktat en smittad person, fortsatte Dr. Satit.

Dr Suwanchai Wattanayingcharoenchai, generaldirektör för avdelningen för sjukdomskontroll, uppgav vidare att utbildningsinstitutionerna också måste förbereda sig för sin terminsöppning på plats enligt "3T-1V säkerhetsåtgärder" och "6-6-7" åtgärder kl. hela tiden för att skolan, skolpersonalen och eleverna ska kunna öppna igen på ett säkert sätt med Covid-19 Coronavirus.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.